tiistai 7. lokakuuta 2014

Lomalla, isyyslomalla.

Olikohan se nyt viime vuoden alusta, kun isyysloma ja sen pituus uudistui. Nykyäänhän isällä on isyyslomaa noin 9 viikkoa (54 arkipäivää), joista kolme viikkoa (18 arkipäivää) hän saa lomailla äidin äitiys- ja tai vanhempainrahakaudella. Loput noin kuusi viikkoa isä voi pitää halutessaan joko yhdessä tai kahdessa jaksossa äidin vanhempainrahakauden jälkeen.

Koska mies ei juurikaan lomaillut kesällä (vain viikon), niin päätimme pitää viikon loman isyysloman muodossa nyt syksyllä. Toisen jakson hän pitää joulun ja uuden vuoden tienoilla ja silloin lomailemme kolme viikkoa.

Olemme taas mökillä. Pohjoisessa. Kuusamossa. Mitä sitä muutakaan lomallaan tekisi, kun lähtisi arkea karkuun keskelle metsää :)

Ajoimme tänne viime perjantaina ja tarkoitus oli ajaa takaisin kotiin tämän viikon perjantaina. Tänään teimme kuitenkin uuden suunnitelman ja pakkaamme tavarat, lapset, koirat ja itsemme autoon jo huomenna ja hurautamme kotiin. Miksi näin? Kelit on olleet oikein sopivat. Lämpötila nollan tuntumassa ja pilvistä lähes joka päivä. Sateelta olemme kuitenkin välttyneet. Tämän vuoksi emme kuitenkaan pakene etuajassa etelään, vaan siksi että D on tänään jo kolmatta päivää kuumeessa. Poika oli ehkä kuusi viikkoa sitten flunssassa ja sen jälkeen nenän vuoto ja räkäisyys jäi vaivaamaan. Viime viikolla jo poika alkoi taas rohista enemmän ja nyt se sitten iski tuon kuumeenkin. Ehkä se nyt sitten paranisi tuosta räkätaudistaan.

Toisen lapsen ollessa kuumeessa alkaa toinenkin hyppiä seinille jo vuorokauden jälkeen. Tai niin se ainakin meillä menee. Toki toinen vanhemmista voi terveen kanssa touhuta vaikka pihalla, mutta eipä tässä oikein sen suurempia hommia tai menemisiä voi harrastaa.

Ruska-aikaan koitettiin tätä lomaamme ajoittaa, mutta taidamme kuitenkin olla myöhässä. Perjantaina kun ajoimme vitostietä etelästä pohjoiseen oli Kajaanin korkeudella selvästi paras väriloisto. Noin 50 kilometriä ennen Kuusamoa oli pakko todeta, että olemme myöhässä. Lehtipuut ovat nimittäin suurimmaksi osaksi jo paljaita ja metsät lähinnä kuusten ja mäntyjen vihreässä värissä. Varvut sentään ovat nyt vasta alkaneet punertaa, mutta niiden paras väri on varmaan vasta ensi viikolla.. tai tämän viikon loppupuolella.

2 kommenttia:

  1. Voi hitsi :/ Kyllähän se vaan niin on, että kotona on helpoin sairastaa. Ei reissusta oikein nauti jos aika menee kuumeisen kanssa sisällä ollessa eikä pääse mitään tekemään. Kylläpä osasi kurjaan aikaan tauti tulla :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että kotona on paras sairastaa. Tänään iltapäivästä tuntui D jo olevan selvästi parempi, mutta ehkä sitä näin saisi kotonakin jotain aikaiseksi lomalla :) Yleensä kotiudumme mökiltä töihin paluuta edeltävänä päivänä ja se on useimmiten aika repivää, kun tosiaan kotimatkaa on reilut 800 kilometriä :) nyt on toisaalta kiva, kun ei ole "kiire".

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!