sunnuntai 31. elokuuta 2014

Joulukalenteri pilttipurkeista.

Huomenna alkaa syyskuu ja se tarkoittaa minulla sitä, että saa ihan oikeasti alkaa odottamaan joulua :) Tunnustaudun vähän hömpäksi jouluihmiseksi, joka on itseasiassa nostanut päätään enemmän ja enemmän omien lasten myötä.

Mulla on ollut "haaveena" tehdä joulukalenteri pilttipurkeista. Niistä pienemmistä. Idea on varmastikin lähtösin jostain joskus nähdystä ja ensimmäisen kerran taisin tätä suunnitella jouluksi 2011. Jostain syystä silloin meillä kertyi aika paljon tyhjiä purkkeja :D

Ongelmaksi nyt kuitenkin on muodostunut sen _the idean_ puute. Miten tehdä noista sellainen joulukalenteri, että se olisi helppo ja ei-niin-tilaa-vievä säilyttää? Siis joulun jälkeen. Tulisiko kalenteri seinälle vai pöydälle? Vai johonkin muualle? Purkkien pitäisi olla helposti avattavissa. Tulisihan se lapsia varten. Putoamisen tai muun rikkoontumisen vaara pitäisi minimoida, koska kyseessä on lasipurkit.

Sitten olisi vielä ne sisälmykset. Mitä laitan jokaisen "luukun" alle? Mitä sinä laittaisit, jos lapset olisivat 3,5v ja 1v?

Pää lyö tyhjää eikä googlen kuvahakukaan tällä kertaa oikein tuottanut toivottua tulosta. Onko joku tehnyt moisia? Mitä ehdottomasti kannattaisi vielä ottaa huomioon? Ideoita otetaan mielellään vastaan :)

2 kommenttia:

 1. Itellä tuli mieleen, että saisikohan pilttipurkit vaikka päällystäneen esim. jollakin kivalla servetillä ja sitten liimanneen toisiinsa kii tukevasti. Samalla kokoaisi pienen kolmionmallisen tornin niin, että purkit ovat kyljellään. Tai sitoo purkit yhteen nauhalla. Miä voisin kuvitella, ettei 1v. kamalasti tiedä herkuista, mutta erilaiset tarinat voisivatkin upota? Miksei purkkeihin laittaisi sisälle pieniä paperikääröjä, joista joka päivälle olisi oma pieni jouluinen tarinansa tai yksi iso tarina, joka jatkuu joka päivä. Olisiko tässä mitään mieltä ja jännää sekä 3,5v ja 1v.? :)

  PS. Ymmärsitköthän yhtään, miten miä noiden purkkien kanssa yritin selittää? :D Vaikea näin sanallisesti yrittää asiaa selittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin kyllä ajatuksesi :) samantyyppisen idean löysin googlellakin, siinä oli kasattu kyljellään olevista purkeista "joulukuusi". Sen laitoinkin jo korvan taakse hyvänä ideana.

   Toi tarina ideahan olisi mahtava. Herkkuja en juurikaan nimittäin haluaisi purkkeihin laittaa. Ensinnäkin, kuten arvelit ei tuo nuorempi vielä edes tiedä moisista ja siksi toisekseen vanhempaakaan ei viitsisi herkuttaa joka päivä, kun lauantai yritetään pitää karkkipäivänä ;)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!