keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kysta vasemmassa munasarjassa.

Tämänhän mä olen kokonaan unohtanut kertoa. Iki-ihania naisten vaivoja, grh.

Tammikuussa kokeilin ehkäisyrengasta. Asetin renkaan ensimmäisenä vuotopäivänä ja vuoto sitten kesti koko sen 3 viikkoa minkä pidin rengasta :( Päätin heti, että tämä kokeilu sai olla tässä. Kierroksi tuli silloin huimat 47 päivää. Seuraavat kuukautiset alkoi normisti edellisestä vuodosta kolmen viikon päästä ja kierto on taas ollut sen jälkeen kovin säännöllistä. Kierto on tuota heittoa lukuunottamatta ollut 29-32, eli keskimääräinen kierto mulla on n. 31.

Toukokuussa ei kuitenkaan kuukautisia kuulunu eikä näkyny. Alavatsassa sekä alaselässä oli kyllä aika ajoin menkkamaista kipua, mutta vuotoa vaan ei ollut. Kun kiertopäiviä oli kasassa nelisenkymmentä tein raskaustestin. Negatiivinen. Sitä toivoinkin, koska yritystä ei ole ollut, eikä liioin haluakaan perheen kasvattamisesta. Ainakaan nyt heti. Kun kiertopäiviä oli kasassa 45 varasin lääkärin. Lähinnä oman mielenrauhan vuoksi, koska mulla ei ole koskaan aiemmin ollut tällaista ja ehdin käydä päässäni läpi jo mitä omituisimmat taudit yms.

Kävin Naisten Aavassa. Ensimmäinen kertani yksityisellä gynellä ja muualle en enää mene :D Hetken kyselyn jälkeen lääkäri oli sitä mieltä, että tutkitaan ja katsotaan ultralla. Ultralla sitten löytyikin se ongelman aiheuttaja. Vasemmassa munasarjassa oli/on kysta.  Viisisenttinen mollukka. En tiedä onko se tähän mennessä jo sieltä hävinnyt. Lääkäri puhui jostain polykystisyydestä (vai polukystisyydestä). Erittäin todennäköisesti hyvänlaatuinen "kasvain". Paksuuntunut limakalvokin näkyi kohdussa ja kokonsa puolesta lääkäri veikkasi vuodon olevan tuloillaan lähiaikoina.

Kerroin lääkärille, että mulla on todistetusti ainakin kerran aikaisemminkin ollut kysta munasarjassa. Silloin se oli oikealla puolella ja sen sanottiin olevan suklaakysta. Tämä löydös tehtiin syksyllä 2012, kun alavatsakivun vuoksi menin lääkäriin. Silloin omana epäilyksenä oli kohdun ulkopuolinen raskaus, koska yritimme lasta. Raskautumisyritystä oli tuolloin melkein vuosi takana ja kysyin jo silloin, voiko tällainen kysta vaikeuttaa raskautumista. Lääkäri silloin totesi, ettei voi. Jostain syystä kuitenkin oma järki sanoi, että miten niin ei voi, jos kerran hormonitoiminta on sekaisin ja ovulaatiota ei välttämättä tapahdu. Tämä uusi lääkäri oli toista mieltä kuin ensimmäinen. Hälläkö väliä enää, mutta kiva oli saada toinenkin mielipide :)

Vihdoinkin kiertopäivänä 53 alkoi punertava vuoto, joten kai se on sitten niin, että yhdet kuukautiset jäi välistä. Kaikessa siinä hötäkässä siellä lääkärillä en sitten kysellyt enempää tuosta kystasta. Sain lääkäriltä mukaani myös kierukkareseptin ja ajattelin sen mennä seuraavan vuodon aikana asennuttamaan. Samalla sitten tenttaan vielä lisää tuosta kystasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!