perjantai 30. toukokuuta 2014

Puutarhahommia.

Ajattelin Plantagenin kesäkukkavalikoiman olevan ylivoimaisesti laajin. Voihan se ollakin, kun muita vaihtoehtoja minulla oli Tarjoustalo ja Hongkong, mutta jotenkin kuitenkin petyin määrään sekä laatuun. Kävin kuitenkin Tammiston liikkeessä, joka ainakin oman mittapuuni mukaan on iso. Todella paljon oli tarjolla parhaat päivänsä nähneitä sekä uupuneita kasveja. Toki tiedän ettei ostohetkenkukintoa kannata tuijottaa liian tarkkaan, vaan etsiä nuppuja ja muutenkin ajatella kasvia eteenpäin. Osa kuitenkin oli sen näköisiä etten olisi niitä ostanut vaikka alennusta olisin saanut.

Etsin kukkia sekä etupihalle että takapihalle. Takapihan puolella olevalle parvekkeellekin piti löytää jotain kivaa. Kummassakin paikassa on omat hyvät puolensa. Etupihamme on lähes suoraan pohjoiseen ja on isojen puiden vuoksi hyvin suojaisa (lähinnä siis siltä auringolta), kun taas takapihamme on (ylläriylläri) suoraan etelään :) Onneksi takapihan kukkapenkki on kuitenkin aidan vieressä jolloin varjoa tulee edes osaksi päivää.

Etupihalle laitoin kolme erikokoista ruukkua, joihin jokaiseen istutin uudenguineanliisaa ja murattia. Pienimmän jätin ilman murattia. Ajattelin, että kunhan noista kahdesta muusta se leviää, niin siirrän sitten pienimpäänkin.
Takapihan penkkiin valitsin pelargoniaa, daaliaa ja jonkun peruspelargoniaa "erikoisemman". Taisi olla nimeltänsä enkelinsilmäpelargoni. Näiden lisäksi ostin vielä kolme muratintapaista, joiden nimeä en nyt millään muista. Ennestään penkissä oli kaksi ruusua.

 
 
 


Viimeinen kuva on parvekkeelta kuvattuna. Penkit on muuten muurattu ja ovat mieheni käsialaa. Parvekkeelle ostin riippalobelian ampelissa, mutta sijoitin sen "ruukkuun" enkä roikkumaan. Tämä ns. ruukku on sekin mieheni käsialaa. Vanhat farkut on uusiokäytetty tukkimalla puntit muotoonleikatuilla vanerin paloilla ja täyttämällä housut lecasoralla ;) Näistä ei taidakaan olla kuvaa, joten täytyypä muistaa ottaa sellainen :D


EDIT: Muratintapainen on pensasköynnöskrassi ja uudenguineanliisa taitaa olla sama kuin sateenkaaripalsami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!