keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vaipattomuus.

Vielä maaliskuun alkupuolella kolmevuotisneuvolassa kerroin tädille, kuinka O ei yksinkertaisesti suostu luopumaan vaipasta. Kerroin, että suunnilleen kaikkea omaan mieleen juolahtavaa on jo kokeiltu ja kysyin olisiko hänellä vinkkejä vaipoista eroon pääsyyn. Täti kävi läpi kaiken uhkailusta, kiristykseen ja tottakai lahjonnan kautta :) Kaikkea on kokeiltu, mutta poika ei vaan osoita mitään mielenkiintoa pottaa tai pönttöä kohtaan. Täti ei kuitenkaan ollut huolissaan, vaan rohkaisi sen ottavan oma aikansa ja sanoi, että kyllä niistä jokainen jossain vaiheessa luopuu.

Sitten tapahtui ISO askel. O teki vahingossa pissan lisäksi kakan pottaan. Voi sitä riemun määrää sekä pojalla että äidillä. Hirmu määrä kehuja ja lupasinpa tikkarinkin hienosta työstä. Vähitellen sen jälkeen poikaa alkoi kiinnostaa potta. Ajattelin, että helpommin tuo potalle menee, kun hätä tulee, jos ei ole vaippaa. Ja näinhän se menikin. Seuraavana päivänä O kävi jo kolmesti yrittämässä kakkaa - ihan vaan tikkarin toivossa ;) Pari kertaa siinä onnistuikin, niin oli pakko keksiä jotain muuta palkintoa. Ensinnäkin tikkarit alkoi loppua ja toisekseen, voi sitä sokerihumalan määrää.

Nyt voidaan sanoa O:n olevan päiväkuiva, edes päikkäreille ei tarvitse laittaa vaippaa. O käy itsenäisesti useasti päivän aikana vessassa ja useimmiten pöntöllä. Pissaamiseen ei tarvitse apuja ja kakkaamisenkin hoitaisi mieluitin yksin. Niinku tänäänkin:

O: "Äitiiiiiii, mä kävin kakalla!!"
Minä: "Hyvä, äiti tulee pyyhkimään."
O: "Ei tarvii, mä pyyhin ite. Sit mul tuli kakkaa tähän sormeen (tuo sen suunnilleen mun silmään kiinni), mut mä pesin kädet. Saippualla!"

Pakkohan se oli homma tarkastaa ja joutuihan sitä hieman äiti korjailemaan pyyhkimisiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!