keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

8kk neuvola.

"D nousee tukea vasten. Ryömii, konttaa. Puhuu tavuilla. Kulkuseen reagoi, uikkuun ei. Iho siisti. Kasvut entiseen tyyliin."

Näin kirjoitti neuvolätätimme tällä kertaa D:n korttiin. D herää ainakin kerran yössä, joskus useamminkin ja vaatii maitoa. Tuttia poika ei suostu syömään, joten kyselin apuja yömaidosta luopumiseen. Oikeastaan ainoa vaihtoehto on unikoulu. Sanoi, että voidaan toki kokeilla ensin laimentamalla maitoa tai vaihtamalla maito veteen. Veikkasi kuitenkin, että edessä on ainakin jonkinlainen unikouluttaminen. Osaltaan heräilyt taitaa kyllä johtua kaikesta uuden oppimisesta. Poika kun on kahden kuukauden aikana oppinut ensin ryömimään, sitten istumaan tuetta, seuraavaksi konttaamaan ja nyt vielä nousee seisomaan kaikkea mahdollista vasten. Tämän lisäksi tietysti niitä hampaitakin putkahtelee ikenistä.

Mitoista. D on veljensä tapaan myöskin pulskaa sorttia. Ainakin näin vauva-aikana. Pojan pituus on nyt 71cm ja paino 11540g. Taitaa varsinkin bodeissa koko mennä leveyteen, kun ainakin 80cm kokoisia vaatteita pitää pojan päälle vetää :) Sekä paino, että pituus tekevät omalla käyrällään sahalaitaa, mutta niiden suhde piirtää tasaista viivaa +2 käyrällä. Niin se taisi olla O:llakin. Päänympärykseksi mitattiin 45,3cm ja se piirtää tasaisen kaunista nollakäyrän viivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!