lauantai 8. helmikuuta 2014

Sushia.

Meillä oli eilen erikoispäivällinen. Sushia. Ihan muuten vaan. Ensimmäistä kertaa tein nyt kaiken itse. Taisi vähän jännittää se riisin keittäminen, kun havahduin to-pe yönä jossain vaiheessa siihen, että kävin päässäni läpi sitä kuinka paljon riisiä pitäisi keittää ;) Olen joitakin kertoja tyttöporukalla laittanut illanvietoksi sushia, mutta en ole koskaan itse ollut vastuussa riisin keitosta. Soitinpa sitten veljeni avovaimollekin riisin määrää tiedustellakseni. Kaiken pähkäilyn jälkeen tulin siihen tulokseen, että keitin Risella puuroriisiä lisäkeriisin ohjeella viisi desiä. Jäähdyttämisen jälkeen sekoitin riisin sekaan riisiviinietikan (3rkl), johon olin "sulattanut" kaksi ruokalusikallista sokeria ja yhden suolaa. Tällekin suhteella yritin löytää ohjetta, mutta turhaan. Omaan makuun tuossa määrässä riisiä olisi voinut olla enemmänkin etikkaa.


Meillä oli viisi leväliuskaa (vai mitä ne nyt on) ja halusin näiden perusmakien (?) lisäksi tehdä niitä riisipalleroitakin (nigiri?). Täytteinä meillä oli porkkanaa, kurkkua, avokadoa ja lohta. Näiden lisäksi erikoisemmat olivat vielä kylmäsavulohi ja tonnikalamössö. Tosi kauniisti kuvattu sanallisesti toi tonnikala.. mutta siis siinä oli purkillinen tonnikalapaloja öljyssä (öljy valutettu pois), majoneesia, sitruunapippuria (rouhittu), mustapippuria (rouhittu), sitruunamehua ja herbamarea. Wasabin sai jokainen syödessään annostella mukaan ja inkiväärilastujakin oli tarjolla.

Inkivääri oli Tokyokan merkkistä ja ainakin meidän makuumme hieman liian voimakasta. Edellisellä kerralla taisi inkivääri olla Blue Dragonia ja se sopi suuhumme selvästi paremmin.

O ei kummemmin välittänyt sushista, mutta söi katkarapuja sellaisenaan ja maisteli kalat riisipalleroiden päältä. O:lla oli myös erikoisaterialla erikoisjuomaa: muumilimppaa ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!