sunnuntai 3. marraskuuta 2013

D niin kuin Daniel.

Pepestä tuli Daniel (D). Ristiäiset oli itse asiassa jo noin kuukausi sitten, mutta olen unohtanut kirjoittaa siitä. Kakusta mulla oli hyvinkin tarkka visio päässäni, joten pelkäsin etten saa toteutettua sitä lainkaan. Toisin kävi. Tästä kakusta tuli paras (omasta mielestäni) tähän astisista koristelemistani kakuista. Täytteenä kakussa oli vadelma-mansikka marjarahka, jonka ohjeen löysin Kakkumonsterin blogista ja muokkasin mieleisekseni. Tein täytteen kaksinkertaisena (kahteen kakkuun) ja rahkana käytin sitruunarahkaa ja vaniljarahkaa. Koristeet on sokerimassaa lukuunottamatta kenkien nauhoja.


Tämän lisäksi tarjolla oli mustikkamuffineja, joista olin epätoivoisesti yrittänyt saada kuppikakkuja. Tein ensimmäistä kertaa kuorrutetta ja jotenkin en vaan onnistunut siinä. Siitä ei tullut tarpeeksi jämäkkää tai sitten lopetin tomusokerin lisäämisen liian aikaisin. Meinasi tomusokeri loppua kesken, kun olin jo laittanut sitä reilu puolipaketillista enemmän kuin ohje sanoi ja sitä piti vielä käyttää muuhunkin. Kuorrutteeseen oli tarkoitus laittaa pystyyn sydämen muotoinen keksi, jossa oli D. Keksitkin tein itse. Leipomuksia varten ostin leivontamargariinia, mutta jotenkin minusta tuntuu ettei se ollut hyvä idea. Tuntuu, että kuppikakkujen kuorrute olisi jämäköitynyt paremmin perusvoilla ja keksitaikinakin olisi kovettunut sillä enemmän ja näin ollen se olisi ollut helpommin työstettävä.

Keksi ohjeen löysin Confetin blogista.

Voileipäkakkuja en tällä kerralla tehnyt itse vaan ulkoistin sen veljeni avovaimolle. Yksinkertaisesti ei aika riittänyt kaikkeen. Sopivasti ehkä viikkoa ennen ristiäisiä oli Koko suomi leipoo -ohjelmassa voileipäkakkujen tekoa ja sain sieltä idean, että niidenkin koristelussa voisi käyttää "piparimuotteja". Niinpä lihakakussa oli tuttipulloja cheddarista ja lehtiä kurkun kuoresta sekä kalakakussa tuttipulloja sitruunan kuoresta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!