perjantai 17. toukokuuta 2013

Makeita kakkuja.

Reilu vuosi sitten innostuin kakkujen tekemisestä, tai lähinnä niiden koristelusta. Toki teen kakutkin, mutta siitä en nauti samalla tavalla kuin kakkujen koristelusta ja viimeistelystä. Koska olen laiska, enkä tosiaan ole löytänyt suurta intohimoa itse kakun tekemiseen, olen tähän mennessä käyttänyt vain kaupasta saatavia valmiita kakkupohjia. Löysin sokerimassan kuin vahingossa ja ensimmäisen kokeilukerran jälkeen olin koukussa. Vain mielikuvitus on rajana - niin ja ehkä vähän taidotkin ;)

Tämä kakku oli ensimmäinen kosketukseni tähän hommaan. Pienen tytön ristiäiskakkuun pyydettiin pallokoristuksia ja tähän oltiin tyytyväisiä. Lastenrattaat kakun päällä on ostettu kaupasta valmiina. Täytteenä muistaakseni oli kermavaahtoa, maustettua rahkaa ja marjasekoitusta pakasteesta.
Pienelle pojalle yksivuotiskakku omien ideoiden mukaan. Nimen kirjaimet tulostin paperille, leikkasin ääriviivoja pitkin ja käytin sabluunana levyksi kaulitun sokerimassan päällä.

Täyte oli hyvin samantapainen kuin edellisessä. Kermavaahtoa, maustettua rahkaa, kinuskikastiketta ja tällä kertaa pakastemarjasekoitus soseutettuna. Muistaakseni tässä kakussa oli neljän valmispohjan verran korkeutta.
Tämän koristelin pyynnöstä ystävän veljen lakkiaisiin. Valkoinen hattuosa on sokerimassaa ja musta rantu sekä lippa ovat lakumattoa. Lyyra on muovinen koriste.

En ollut itse vastuussa kakun sisällöstä, niin en muista mitä siinä oli.

Tietojenkäsittelyn tradenomille aiheeseen sopivalla koristuksella kakku. Kaikki muu sokerimassaa paitsi hiiren johto on mustaa snöre lakunauhaa.

Vaikka vastasin tässä projetktissa sisällöstäkin, en kuitenkaan muista yhtään mitä kakussa oli.
 Kaveripariskunta toivoi tyttönsä ristiäiskakkuun ruusuja ja tässä on lopputulos. En ollut koskaan aiemmin tehnyt ruusuja ja tai mennä aivan luvattoman kauan n. viiden ruusun väkertämiseen - ehkä pari tuntia.

Tytön vanhemmat olivat vastuussa kakun pohjista ja täytteestä.


 


Pyynnöstä ruusuin koristeltu pienen tytön yksivuotiskakku.


Junahullulle pojalle kaksivuotiskakku junakoristein. Netistä löysin mariannemoussen ohjeen, joten tämä kakku oli mariannekakku. Itse en maistanut ollenkaan kakkua, mutta vieraat kehuivat sitä kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!