maanantai 29. huhtikuuta 2013

Korvatulehduksia ja kasvukipujako.

Ihmettelin viime viikolla O:n omituisia flunssan jälkeisiä oireita. Poika oli selvästi normaalia väsyneempi, suhteellisen ruokahaluton ja vatsakin meni kuralle. Ripulista ei mielestäni voida puhua, kun löysää tavaraa tuli vain maks. kaksi kertaa päivässä ja yhtenä päivänä ei mitään, ollenkaan. Väsymys oli sellaista, että ennen päikkäreitä herra meinasi kerran nukahtaa ruokapöytää (jota sille ei tapahdu ikinä) ja varsinkin päikkäreiltä herääminen tuotti vaikeuksia. Soittelin sitten perjantaina neuvolaan, josko siellä keksisivät mihin oireet viittaisivat ja päällimmäisenä tuli mieleen korvatulehdus. Onhan O sairastanut viiden viikon sisään kolme flunssaa, joista kahden viimeisimmän välissä ehti olla "terveenä" viikon. Varaamaan siis lääkärikäyntiä.

Flamingon Diacorissa on aivan mahtava lastenlääkäri herra Schumacher ja hänelle toki yritin saada ajan. Ensimmäinen vapaa aika oli lauantaina, joten päätin katsoa vielä millainen tarjonta on Tikkurilan Diacorilla. Lastenlääkäri Nymanille löytyi aikaa vielä perjantaille, joten päätin varata häneltä ajan. Diagnoosi oli juurikin se, mitä neuvolan nainen arveli - korvatulehdus, ja vieläpä kummassakin korvassa! Saatiin antibioottia ja ripulilääkettä ja kumpikin tainnut jo vaikuttaa kivasti, kun O:n ruokahalukin alkoi jo sunnuntaina palailla :) Aivan mahtava lääkäri muuten tämä Nymankin, voin lämpimästi suositella kumpaakin herraa, jos ja kun lasten kanssa tarvitsee lääkäriin lähteä.

Uusi vaiva vaan ilmaantui sunnuntain aikana. O:lla on atooppinen iho ja ollaan saatu iho viimesen parin kuukauden aikana todella hyvään kuntoon välttämällä saunaa, käyttämällä öljyä kylvyn/suihkun aikana ja rasvaamalla ainakin kahdesti päivässä. Ihan perusrasva ei ole auttanut, vaan alkuun käytimme Sibicorttia melkein kolme viikkoa kuuriluontoisesti. O kertoili eilen sitten, että hänen jalkansa on kipeä ja aluksi ajattelin, että se johtuu lauantaisesta saunomisesta ja kipu tarkoittaa kutinaa. Rasvasin pari ylimäärästä kertaa tuota oikean jalan säärtä - olihan siinä hieman kuivempi kohtakin. Illalla nukkumaanmenon jälkeen O heräsi itkuun, joka kuulosti ensin pahauni-itkulta, mutta ei ollutkaan sitä. Poika sai soperrettua itkun seasta, että jalkaan sattuu taas. Itkua kesti arviolta 20min., jonka jälkeen O nukahti ja nukku ihan mukavasti aamuun asti.

Googlettelin kasvukipuja ja löysin paljonkin kirjoituksia, että näinkin nuorella voisi ko. kipuja olla ja löysin vinkkejä kivun helpotukseksi. Tänään kuitenkin olin äitiysneuvolassa ja kysyin sieltä asiasta, niin oltiin sitä mieltä, ettei vielä noin nuorella voisi niitä olla. Ehdotteli mahdollista rasituskipua, jos on paljon vaikka juossut tms. En siis vielä tiedä, mistä tuo johtui, mutta jäädään seuraamaan tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!