maanantai 10. helmikuuta 2020

Tunika luottokaavalla.

Kun tekee samalla kaavalla useamman kuin kolme vaatetta, voidaan jo puhua ompelupiireissä hyvin tunnetusta LUOTTOKAAVA -termistä. Ottobren Blå Blommasta (1/2016) on tullut minulle luottokaava. Palaan aina ja uudestaan tekemään tällä samalla kaavalla tunikaa tyttärelleni. Milloin teen sen normaalimittaisilla hihoilla, milloin lyhyemmillä, toisinaan resorilla ja toisinaan kantilla. Taskuilla ja ilman, pidemmällä ja lyhyemmällä helmalla - kireämmällä tai löysemmällä helmakantilla. Tämä on juuri oikein mallinen A:lle ja hän valitsee usein juuri tällä kaavalla tehdyn tunikan päällensä. Sen on siis pakko olla myös mukava päällä!

Siskoni esikoinen täytti tammikuun loppupuolella kahdeksan ja juhlia edeltävän päivän yönä näin unta, kuinka hänellä oli päällään tällä kaavalla tehty tunika. Unessa näin myös kankaan, mistä tunika oli tehty. Kankaassa oli vaaleanpunaisia ja harmaita lyhyitä leveän siveltimen vetoja ja kun muistin minulla olevan hyvin samannäköistä kangasta jemmassa, tiesin unen olleen merkki siitä, että tänään minun täytyy ommella. Olen joskus aiemminkin kertonut, kuinka usein unissani ratkon pulmia. Minulla saattaa olla esimerkiksi ompelullinen ongelma, joku juttu, johon kuumeisesti etsin toisenlaista tapaa tehdä toteutuksen. Silloin tällöin tosiaan keksin näihin pulmiin ratkaisun unissani ja toisinaan taas unessa nähdyt ratkaisut ei millään toimisi oikeassa elämässä. Nykyään näitä ei enää käy niin usein, mutta joitakin vuosia sitten, olin varma, että minun pitää ottaa muistiinpanovälineet valmiiksi yöpöydälle, jotta voin uuden idean raapustaa talteen heti tuoreeltaan.

Takaisin tähän tiettyyn tunikaan. Piirsin kaavan, leikkasin kankaat ja ompelin. Pari tuntia ja olin jo levittänyt tunikan keittiömme pöydälle valokuvausta varten. Ompeluvaiheessa A oli apulaisenani ja ojenteli minulle nuppineuloja. "Tässä on äiti sulle naula", hän sanoi. A:n lempipuuhaa on saada järjestää nuppineulatyynyni nuppineuloja. Välillä ne pitää saada värijärjestykseen ja toisinaan ne on vaan hyvä painaa niin alas, kuin ne vain menevät.

Kankaan alkuperää en muista, mutta mitäs tykkäätte, eikö olekin aika kiva?

ottobre blå blomma tunika

ottobre blå blomma tunika

ottobre blå blomma tunika

ottobre blå blomma tunika

2 kommenttia:

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!