sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Laulua ja tanssia rakastava ilopilleri.

A:n syksyinen varhaiskasvatuskeskustelu oli taas merkittynä kalenteriin ja sitä varten päiväkodilta toivottiin, että vanhemmat täyttäisivät Huoltajien puheenvuoro -lomakkeen. Tarkoitus siinä on kertoa lapsen luonteesta ja mielenkiinnon kohteista ja esittää mahdollisia toiveita varhaiskasvatukselle. Sain tuotettua tätä varten alla olevan tekstin ja totesin itsekseni, että se kertoo juuri sen, millainen meidän kaksivuotias likkamme on.

tunika ottobre 4/2014 china girl

A on reipas ja iloinen kaksivuotias, joka uteliaisuuttaan on kaikessa mukana. A innostuu aina uudesta puuhasta ja usein uuteen leikkiin hypätään ihan keskeltä edellistä hommaa. Likalla on vahva oma tahto ja hän tietää mitä haluaa, tyttöä voisi joskus jopa sanoa jääräpäiseksi. Oman arvonsa hän tuntee vahvasti ja leikiten käyttääkin sitä hyödykseen. Tyttö taitaa olla hieman kehityksen edellä ja onkin kaksivuotiaaksi hyvin omatoiminen ja johdonmukainen toiminnassaan. A osaa myös pahoittaa mielensä ja esittää hyvin loukkaantunutta saadakseen huomiota. Pitkävihainen hän ei ainakaan vielä osaa olla. A puhuu ikäisekseen pitkiä lauseita ja ääntäminen on selvää. Likka on ketterä, eikä juurikaan omaa itsesuojeluvaistoa. Tyttö osaa riisua ja pukea ja on hän kerran yllättänyt äidin ja isän käymällä ihan itse potalla. Tyttö tykkää musiikista, eikä hän oikein osaa olla hiljaa. Ääntä tästä tyypistä lähtee enemmän kuin loppuperheestä yhteensä. A istuu mielellään sylissä ja halaa kovaa.

Tyttö tykkää liikkua, mutta varsinkin ulkona, jos vain tilaisuus tulee, hän mielellään kulkee sylissä tai rattaissa (älkää antako sille periksi).

A:n lempileikki tällä hetkellä on ehdottomasti kotileikki. Siinä saa hoivata vauvaa ja laittaa ruokaa. Pikkulegoilla on kiva leikkiä varsinkin silloin, kun Iso-D (veljensä, A myös oikeasti kutsuu veljeään tällä iso-liitteellä) leikkii niillä. Piirtäminen on myös mukavaa ja TiTi-Nallen tahdissa täytyy koko perheen yhdessä tanssia. Ainupuput ovat tytölle kaikista tärkeimpiä ja tuttikin täytyy olla suussa, kun nukkumaan mennään. Vanhempien ohella isoveljet ja serkkutytöt E ja E on tytölle kaikki kaikessa.


tunika ottobre 4/2014 china girl

Viime viikkoinen neuvolakäynti oli läpihuutojuttu, eikä siellä tehty mitään erikoisia huomioita. Pituutta oli kuulemma tullut nyt vähän normia enemmän, mutta ei kuitenkaan mitenkään niin paljoa, että se olisi tarvinnut mitään muuta, kuin asian ääneen sanomisen. Yhteen ääneen neuvolatädin kanssa todettiin, että hyvin menee, mutta menkööt. Hahaaaha!!

2v kasvut: paino 14,5kg, pituus 89,6cm ja päänympärys 49cm

Kuvissa on muutama viikko sitten valmistunut tunika A:lle. Kankaat ovat NOSHin ja kaavana OB:n China Girl (4/2014).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!