torstai 19. syyskuuta 2019

Ihka oikea taulu.

Tauluilla sisustaminen ei ole ollut ominta minua ja olen ihaillen katsonut koteja, joissa seinäpintaa uskalletaan täyttää tauluilla. Nykyään on saatavilla paljon erilaisia ja erikokoisia julisteita ja niitä käytetään sisustuksessa. Julisteiden hyvä puoli on se, että ne eivät maksa paljoakaan. Joten kuvan voi vähällä vaivalla ja rahalla vaihtaa uuteen, jos aiempi ei enää syystä tai toisesta miellytäkään.

Mielestäni kehykset ei kuitenkaan tee julisteesta ihka oikeaa taulua. Minulle oikea taulu on jonkun oikeasti tekemä, se on ainoa laatuaan, uniikki. Ystäväni on aika haka värien kanssa ja olen aina tykännyt hänen tyylistään. Monta vuotta olen ihaillut heidän seinällään olevaa isoa ystäväni maalaamaa taulua. Taulua, joka ei oikeastaan kai esitä mitään, mutta silti sitä aina jään tuijottamaan. Kysyin puolileikilläni ystävältäni tekisikö hän minullekin taulun ja hänhän otti siitä kopin. Kävimme yhdessä läpi hieman värimaailmaa, mutta muuten annoin hänelle aika vapaat kädet, sillä tiesin, ettei hän voi tehdä sellaista mistä en tykkäisi.

Muutama on kommentoinut taulun olevan aika.. noh.. vaaleanpunainen, hhahaha!! Ja sitä se onkin, mutta just sen verran kuin halusin. Sanoo nainen, joka vielä reilu viisi vuotta sitten ei olisi voinut kuvitellakaan ottavansa "mitään" vaaleanpunaista kotiinsa. Ehkä ikä avartaa väriajatuksiani?

Kuvat ei oikeasti tee oikeutta tälle taideteokselle ja olen ottanut siitä jo satoja kuvia eri valoissa yrittäessäni vangita sen kameran kautta sellaisena, kuin se on. Kertaakaan en ole vielä onnistunut saamaan siitä sellaista kuvaa, että voisin sanoa sen näyttävän samalta, kuin miten näen sen paljaalla silmällä. Kuvissa värit toistuvat todella paljon voimakkaammin. Paljaalla silmällä värit ovat paljon pehmeämmät ja ne liukuvat toisiinsa.

vaaleanpunainen taulu

vaaleanpunainen taulu

vaaleanpunainen taulu saippuakuplia

vaaleanpunainen taulu

vaaleanpunainen taulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!