sunnuntai 4. elokuuta 2019

Project Leikkimökki.

Viime talvena pojat ilmoittivat, että kunhan kesä tulee, he rakentavat pihallemme leikkimökin. Poikien ehkä hieman turhan korkealentoinen ajatus oli rakentaa koko leikkimökki jokaista laudan sahausta ja ruuvin ruuvausta myöden itse, mutta myönsivät, että tarvitsevat isänsä kertomaan, mitä milloinkin tehdään. Isä innostui. Tarkoitus oli tehdä mökki kierrätystavarasta ja ostaa vain välttämättömimmät. Mies keräsi koko alkuvuoden jämäpuutavaraa työmaaltaan ja ainoastaan ulkoverhouspaneeli on ostettu. Kattopellit ovat jämäpaloja oman talomme helmikuisesta kattoremontista.

Project Leikkimökki alkoi, kun loma alkoi. Esikoinen on koulussa ja hänen lomansahan on kaksi ja puoli kuukautta. Päiväkotilaiset jätimme kahden kuukauden lomalle miehen käyttämättömien vanhempainvapaiden turvin. Käyttämättömät reilut 20 päivää piti käyttää ennen heinäkuun puoltaväliä, jolloin likka täytti kaksi, tai ne olisivat jääneet käyttämättä. Mies aloitti lomansa vanhempainvapaalla ja jatkoi kesälomalla.

Instagramissa on vilahdellut aina silloin tällöin vaihekuvia tästä projektista ja nyt tämä projekti pääsee tänne blogiinkin. Alkuun pojat jaksoivat olla ihan kiitettävästi mukana touhussa, mutta rehellisyyden nimissä se uutuuden viehätys tästäkin hommasta katosi aika pian - ehkä noin vuorokauden jälkeen, hahahahaha!! Sen jälkeen projekti on ollut isän projekti. Pojat ovat silloin tällöin auttaneet jossain puuhassa hetken ja jatkaneet taas omia juttujaan. O on auttanut varmasti eniten, mutta hänelläkin auttaminen on tarkoittanut lähinnä läsnäoloa. Poika on suunnitellut ja rakentanut jämälaudoista esim. rappusia ja hyllyjä (hyllyt kuulemma tulee kiinnittää hänen huoneensa seinälle).

Nyt mökki on valmis ja ulkokuori on viimeistelty. Sisäpuoli kaipaa vielä vähän puuhaa.

Leikkimökin rakennus

Leikkimökin rakennus

Leikkimökin rakennus

Leikkimökin rakennus

Leikkimökin rakennus

Leikkimökin rakennus

Leikkimökin rakennus

Leikkimökin rakennus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!