tiistai 20. elokuuta 2019

4 päivää merellä.

purjeveneen heijastus tyynestä merenpinnasta

Meillä ei ollut suuria suunnitelmia kesälomamme ajalle. Ajattelimme, että mennään vähän kuin virran mukana, eikä sekään oikeastaan huono asia olisi, jos olisimme vain kotona. Muutimme nykyiseen kotiimme viime kesänä. Vuosi on tehty hikihatussa remonttia ja mennyt vuosi onkin vierähtänyt ohitsemme aivan älyttömän nopeasti. Meistä vanhemmista alkoi jo tuntua siltä, ettemme ole ollenkaan pysähtynyt olemaan kotona. Pysähtynyt nauttimaan meidän uudesta kodista ja tästä syystä olimme enemmän kuin valmiita olemaan lomalla vain kotimaisemissa. Pieniä reissuja toki tehtiin, mutta muuten oltiin kotona ja nautittiin. Aloitettiin vähän uusia projekteja ja vietiin vanhoja maaliin.

Vanhempieni kesäsuunnitelmat muuttuivat aika viime tipassa ja vähän kuin tämän ansiosta meillekin tarjoutui mahdollisuus lähteä heidän mukaansa merelle. Sääennuste lupasi lähes pelkkää aurinkoa, joten pääsimme pakkaamisessa helpolla. Lapsille otin mukaan vain yhdet pitkät housut ja eihän niitäkään edes tarvittu.

Tuntuu, että on ihan mahdotonta sanoin kuvailla tuota neljän päivän reissuamme. Myönnän, että alkuun mietin olikohan ihan virhe lähteä kolmen lapsen kanssa veneeseen asumaan neljäksi päiväksi. Uskon, että isolta osin sää helpotti olemistamme. Kaikesta ympärillä olevasta tuli vähän kuin omaa jatkettua reviiriä. Piti vain muistaa teroittaa lapsille, ettei ilman pelastusliivejä kuljeta. Jos vettä olisi tullut yhdenkin kokonaisen päivän, uskon, että mieleni olisi aivan toinen.

Tiedättekö, kun usein kuvan takana oleva tarina, tai mitä juuri sillä hetkellä on oikeasti tapahtunut, on jotain aivan muuta, kuin miltä kuva näyttää tai mitä se viestii katsojalleen? Instagramissa julkaisin yhden tällaisen kuvan meidän venereissultamme. Kauniissa kuvassa purjeveneen masto nousi korkeuksiin vasten sinistä taivasta. Kuva oli oikeastaan aika hieno ja sen kuvan tarina olisi voinut mennä näin:
"Makaat selälläsi veneen etukannella. Silmäsi ovat kiinni. Laineiden pehmeä liplatus kuulostaa ihanan rauhalliselta. Lämpömittari näyttää lähes kolmeakymmentä plusastetta, ja paahtava kuumuus polttaisi ihoasi, ellei rauhallinen merituuli vilvoittaisi juuri sopivasti (tosin nahka palaa nopeasti, jos korkeaa suojakerrointa on unohtunut levittää iholle). Avaat silmäsi ja otat tämän kuvan. Ihanan rauhallista!"

Todellisuudessa tarina meni näin:
"Veneesi on "ankkuroitu" meressä kelluvaan ulostetankin tyhjennyslauttaan. Yksi pitelee letkua paikallaan ja toinen pumppaa paskasäiliötä tyhjäksi. Sitä itseään ryöpsähtää kannelle ja kolmas pitelee lapsia kauempana heitä kovasti kiinnostavasta puuhasta. Nostat merivettä kannelle ämpärillä ja peset kantta. Toisella nostokerralla ämpärin kiinnityskoukku irtoaa ja ämpäri vajoaa syvyyksiin. Hetken mietit, kuinkahan syvää tässä on ja pohdit sukeltavasi hakemaan ämpärin. Äh, antaa olla! Asetut selällesi etukannelle makaamaan, vain ottaaksesi tämän kuvan. Kauniin kuvan, jonka takaa ei löydy ihan yhtä kaunista tarinaa, hahhahahaha!!!"

saaristomaisema högsårassa

purjevene kalliokiinnityksessä

purjevene ankkuroituna

selfie aurinkolasien heijastuksesta

auringonlasku venesatamassa

auringonlasku suomen saaristossa

2 kommenttia:

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!