perjantai 17. toukokuuta 2019

Tunnistatko nämä kasvit?

Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä enemmän uuden kodin pihamaan kukkapenkeistä nousee uusia tuttavuuksia. Uudet tuttavuudet ovat ihania ja on kiva huomata, että kukkapenkissä on paljon monivuotisia kasveja, jotka sieltä nostavat päätään. Ongelmaksi on nyt vain muodostunut se, etten tunnista läheskään kaikkia, enkä siis tiedä niistä juuri mitään.

1. ja 2. on sama kasvi. Keltainen kukka ja röpelöreunainen lehti. Kasvaa suhteellisen isolla alueella ja ihan vieritysten.
3. ja 4. sama kasvi kummassakin kuvassa. Ylhäältä katsottuna aika ruusumainen ja näyttää kasvavan pituutta aika paljon. Useita näitäkin, mutta ei ihan vierivieressä.
5. ja 6. on villi kortti. Tämä kasvi löytyy hyötykasvipenkin ulkopuolelta, enkä ole yhtään varma onko tämä jokin hyötykasvi, kukka vai vaan iso rikkaruoho.
7. ja 8. kasvaa meidän niin sanotussa hyötykasvipenkissä. Siivosin penkin ronskilla kädellä tuossa joitakin viikkoja sitten ja jätin nämä paikoilleen, koska ne eivät näyttäneet rikkaruohoilta.  Kaivoin vähän multaa kasvin ympäriltä ja näytti siltä, että joku sipulikasvi tuon täytyy olla. Tunnistatko mikä tämä kasvi on?
9. Nämä ovat kukkapenkissä ja nyt niihin on tullut violetinvärisiä kukkarykelmiä.

Nämä viisi kasvia ovat minulle kysymysmerkkejä, joten auttakaahan nyt naista mäessä!

2 kommenttia:

 1. 1 & 2 on varmuudella vuohenjuuri.
  5 & 6 kuvista en osaa ihan varmaksi sanoa, mutta saattaisi olla lipstikka. Tunnistaisi tuoksusta paremmin. Lipstikassa voimakas hieman selleriä muistuttava tuoksu.
  9 kuvasta en oikein osaa varmuudella sanoa, mutta hyvällä tuurilla saattaisi olla pioni.
  Näistä kuitenkin siis vain tuo 1 & 2 kuvien kasvi varmasti tunnistettu, nuo 2 muuta lähinnä veikkauksia, joiden perusteella voi jatkaa googlailua tarkempia yksityiskohtia tutkaillen.
  Mukavaa kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vuohenjuurta on muuallakin jo veikattu, joten se on jo hyvin varma tunnistus. 5 & 6, täytyykin mennä haistelemaan tuota :) Selleri minulle tuosta kasvista tulee eniten ulkonäöllisesti mieleen ja 9. tunnistettiin muualla kesäpikkusydämeksi.
   Mukavaa kesän odotusta myös sinne!

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!