maanantai 27. toukokuuta 2019

Mitä tänään syötäisiin? 8 viikon ruokalista - viikko 6.

Lihamureke tuo mieleeni aina mummini - äitini äidin. Kun olin lapsi, kävimme aina silloin tällöin serkuskatraan kesken mummilla ja ukilla syömässä (äidilläni on kolme siskoa) ja ainakin minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että ruokana oli usein lihamureketta. Hassua, että edelleen siitä tulee mummi mieleeni.

Tortillat ovat yksi helpoista herkutteluruoistamme. Katamme pöytään ainakin salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, fetaa, jalapenoa, kapriksia, aurinkokuivattua tomaattia, salsaa, juustokastiketta, guacamolea, ranskan kermaa, kanasuikaleita ja jauhelihaa. Täytämme totta kai letut niin täyteen, että rullaksi taittelu on mahdotonta ja loppujen lopuksi syömme puolet annoksesta haarukalla lautaselta.

kana-kookoskeitto

Paras hernekeitto on itse tehty pitkään liotetuista herneistä lisättynä joulukinkun jämällä, mutta koska Jalostaja tarjoaa ihan kivan ja paljon nopeammin valmistuvan vaihtoehdon, syömme hernekeittomme usein "purkista".

Kanankoipia syömme usein. Paistan koipia pitkään uunissa ja syömme lisukkeena joko riisiä tai makaronia.

Kana-kookoskeitto on meidän ruokapöydässä uudempi tuttavuus. Leikkaan kanafileet paloiksi ja maustan ne hunajalla, curryllä ja paprikajauheella. Paistan kanat pannulla ja lisään ne kypsiksi keitettyjen perunoiden sekaan. Lisään keittoon myös muutaman pussillisen keittojuureksia (pakaste). Maustan keittoa kanaliemikuutiolla ja kookosmaidolla. Keittoja meillä syödään oikeasti aika harvakseltaan, vaikkakin keittoruokien ehdottomasti paras juttu on niiden valmistamisen helppous.


Kahdeksan viikon ruokalistan muut viikot löytyvät helposti täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!