tiistai 26. maaliskuuta 2019

Mitä dinosaurus sanoo?

RRÄÄYHHHH!!!

tiedekeskus heureka dinosaurusnäyttely

Likka osaa jo aika hyvin kertoa mitä mikäkin eläin sanoo.

"Mitä koira sanoo?", "Vuhvuh".
"Mitä kissa sanoo?", "Miauh".
"Mitä lammas sanoo?", "Määä".
"Mitä lehmä sanoo?", "Muuuu".
"Mitä dinosaurus sanoo?", "RRÄÄÄHH".

Ja saman vastauksen saa myös kysymällä mitä leijona sanoo. Tyttö imitoi myös zombieta kulkemalla ympäri kämppää kädet ojossa ja pitämällä örisevää ääntä. Veljensä pitävät huolen siitä, että A osaa kaikki ne tärkeimmät jutut, hahahah!

tiedekeskus heureka dinosaurusnäyttely

tiedekeskus heureka dinosaurusnäyttely

tiedekeskus heureka dinosaurusnäyttely

tiedekeskus heureka dinosaurusnäyttely

tiedekeskus heureka dinosaurusnäyttely

tiedekeskus heureka dinosaurusnäyttely

No mutta takaisin dinosauruksiin. Herra D on aina ollut kovin kiinnostunut dinosauruksista ja kävimmekin Heurekassa katsomassa dinoja. Koko perheen yhteinen Heureka-hetki ei ollut ihan niin ihana ja auvoisa, kun sen ehkä taas kuvittelin etukäteen mielessäni, mutta tulipahan käytyä ja nähtyä. Esikoisemme on aikamoinen vieteri innostuessaan. Voisi kuvitella pojalla olevan ainakin ämpärikaupalla muurahaisia housuissaan, sillä paikallaan pysyminen on vain kuuroille korville heitetty toive. O oli käynyt koulun (tai eskarin - ei pysty nyt muistamaan kumman) kanssa Heurekassa aiemmin ja hänellä oli tiedossa monta juttua näyttelystä. Poika toki tahtoi olla näyttämässä kaikkia asioita meille, mutta hän eteni sellaisella vauhdilla, että hänellä oli jo aivonäyttelyn aivot kädessään, kun me muut vasta otimme takkeja pois päältämme. Kävelimme aivonäyttelyn läpi ja menimme sitä ristiin rastiin pysyäksemme esikoisemme perässä. Sitten oli dinojen vuoro, jolloin toki O:ta alkoi harmittamaan, kun tehtiinkin nyt jotain, mitä joku muu halusi. Pojan oli kuitenkin kuljettava mukana koko näyttelyn läpi ja todellisuudessahan häntäkin nuo isot ja kiehtovat eläimet kiinnostivat.

Milloin viimeksi sinä olet käynyt Heurekassa?

10 kommenttia:

 1. Voi että, tuolla olisi kiva käydä lasten kanssa. Itse olen käynyt kerran Heurekassa ja tuolloin olin ala-asteikäinen, kun kävimme siellä luokkaretkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tuli käytyä Heurekassa aika usein juurikin kouluaikoina. Se oli meille sellainen "jokavuotinen luokkaretkikohde" - lähellä kun oli. Sittemmin olen käynyt Heurekassa vain silloin, kun jotain mielenkiintoisempaa on ollut tarjolla :)

   Poista
 2. Meillä suunnitelmissa mennä tuonne viikonloppuna. Edellisestä kerrasta onkin jo useampi vuosi. :)

  VastaaPoista
 3. Mie en ole ikinä käyny heurekassa, eikä muuten kukaan meidän perheestä 🙈 onko tuo dinosaurusnäyttely pysyvä? 🤔 Se voisi kiinnostaa meidän 4,5vuotiasta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se pysyvä ole, mutta on mielestäni kuitenkin avoinna yli vuoden, eli jonnekin ensi vuoden alkupuolelle asti :D

   Poista
 4. Kävin viimeksi raskaana ollessa Heurekassa, yli kolme vuotta sitten. Nyt meidän tyttö alkaisi olla tarpeeksi iso jo Heurekaan, tosin nuo dinot olisivat ehkä liian pelottavia vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin ennen tätä katsomassa sen eläinten bodyworldsin. Se oli mahtava!

   Poista
 5. Onpa mahtava tuo Heurekan näyttely! Meillä se on myös suuntana tässä keväästä tai kesällä viimeistään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli kyllä :D Vähän ehkä pieni se dinojen osuus, mutta kun kaikkea muutakin on nähtävänä niin se oli oikein kiva.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!