keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

33 asiaa minusta mieheni kertomana.

Viimeksi kerroin blogissa 6 satunnaista faktaa itsestäni ja kun tähän kysymyslistaan törmäsin jossain toisessa blogissa, oli se pakko lähettää miehelleni. 33 asiaa minusta ja tai meistä mieheni kertomana, olkaa hyvä!

1. Mitä ajattelit minusta ensitreffeillämme?

Ei meillä ollut treffejä. Ensin ihastuin kaverini siskoon :D Toisella kierroksella taisi olla helluntai ;)
Tämä on muuten aivan totta. Ei kai me koskaan oikeastaan olla edes oltu treffeillä. Ensimmäisellä kerralla homma ei oikein ottanut niin sanotusti tuulta purjeisiinsa ikäeromme vuoksi ja nyt ollaan vähän niin kuin toisella kierroksella. Olimme helluntaina 2008 juhlimassa kaveriporukalla ja kai siinä oli kummankin puolelta sekä totuutta, toivetta, että vitsiä, kun naureskellen todettiin toisillemme "jos ei heilaa helluntaina, niin ei koko kesänä". Sillä tiellä ollaan edelleen.

2. Nauranko vitseille, mitä en oikeasti tajua?

Et.

3. Pidänkö halailusta?

Riippuu päivästä :)

4. Halusinko pienet vai isot häät?

Pienet.
Menimme naimisiin esikoisen ristiäisissä. Vihkiminen tuli yllätyksenä suurelle osalle kastejuhlaan tulleista vieraista, kun häämarssi alkoikin soida. Isot häät eivät ole koskaan olleet minulle mitkään pakolliset, kunhan sain kirkkovihkimisen ja ne tärkeimmät henkilöt todistamaan tapahtumaa - se riittää ja riittäisi edelleenkin minulle. Toki, näin jälkeenpäin ajatellen ei nyt harmita, mutta valehtelisin, jos väittäisin etten koskaan haaveile omista polttareistani tai siitä hääjuhlan suunnittelusta ja hääpäivän humusta. Ne jäivät välistä ja niitä tosiaan tulee aina välillä mietittyä hieman kaivaten.

5. Olenko koskaan rikkonut lakia?

Ylinopeutta ajat jatkuvasti :P
Tätä ei käy kieltäminen. Tosin puolustukseksi totean, että ylinopeus ei ole suurta taajamissa ja isompi ylitys pääsee tapahtumaan lähes poikkeuksetta vain ns. isommilla teillä (kehä- ja moottoritiet). 

6. Millainen on voileipäni?

Paahtoleipä, voita, juustoa ja leikkelettä.

7. Millaista musiikkia kuuntelen?

Suomipoppia ja iskelmää :D

kommammaa blogin kirjoittaja hanna

8. Mitä pelkään?

Hämähäkkejä.

9. Kestänkö stressiä?

Ootko joskus stressaantunut? Kai sä kestät.
Minulla taitaa olla aika hyvä paineen sietokyky, jos kerran mieheni ei edes huomaa minun olevan stressaantunut. Olen kyllä aina tiennyt sen, että toimin parhaiten ainakin pienen paineen alla.

10. Oudoin tapani?

Kun maistat esim. kastiketta niin paukutat hampaita yhteen. Miksi?! ei nestettä tartte pureskella :D
Tässä kohtaa repesin nauramaan ääneen (oli muuten hyvin lähellä, ettei kahvit lentäneet näytölle). En ole koskaan kiinnittänyt tähän asiaan huomiota, eikä mieheni ole tästä koskaan mitään aiemmin sanonut. Nyt tulevaisuudessa en varmasti voi koskaan maistaa mitään ajattelematta tätä, ahahahahaha!! Ps. maiskuttelu johtuu siitä, että kuvittelen maun tulevan paremmin esille, jos pyörittelen maistettavaa juttua suussani.

11. Mihin työhön et missään nimessä laittaisi minua?

Tähän en kyllä keksi mitään järkevää niin sanotaan vaikka… Terassin tekoon.

12. Jos saisin viettää päivän jonkun kuuluisan, elävän tai kuolleen kanssa, kuka se olisi?

Cheek.

13. Jos voittaisin lotossa, mitä tekisin rahoilla?

Säästäisit ja sijoittaisit.

14. Mikä väri vastaisi persoonaani ja miksi?

Oranssi. Lämmin ja mukava, kuitenkin lähellä punaista, jos jokin ei mene niin kuin pitäisi.
Tämä taisi olla kaunis ja hento tapa kertoa siitä, että osaan tulistua. En tiennytkään, että mieheni osaa pukea asioita sanoiksi näin kauniisti. Nimittäin olette saattaneet huomata saman kuin minäkin. Mieheni ei ole mikään jaarittelija, hän vastaa yhdellä sanalla, jos se vaan suinkin on mahdollista.

15. Mikä minua ärsyttää eniten muissa ihmisissä?

Kun joku ei osaa käytöstapoja, ihan niitä perusjuttuja.
Touché! Kiitos, anteeksi ja ole hyvä - nämä kolme hyvin yksinkertaista asiaa pitäisi jokaisen osata, mutta valitettavasti nykyään tuntuu, että nämä löytyvät vain harvan ihmisen sanavarastosta. Miksi niitä ei enää opeteta, tai miksi niitä ei käytetä? Perusystävällisyys tuntemattomien (sekä toki tuttujen) välillä pohjautuu pitkälti näihin kolmeen sanaan tai sanapariin. Minusta on lähes ärsyttävää, ettei osata kiittää, jos joku esimerkiksi väistää sinua tai avaa sinulle oven. Ei osata pyytää anteeksi, jos kävellään vaikka epähuomiossa toisen eteen tai huomioida esim. "ole hyvällä" toisen kiitosta. Tämä on taito, jonka vuoksi olen valmis nostamaan itseni jalustalle. Minä osaan nämä ja siitä kiitos kuuluu vain ja ainoastaan vanhemmilleni. Kiitos!

16. Mikä on suosikki roskaruokani?

Mäkkäri.

17. Rumin vaatteeni mistä minä pidän, mutta sinä et?

Ei sulla ole rumia vaatteita, mutta muutama ikivanha ja kulahtanut vaatekappale on tullut vastaan ja olen miettinyt, kehtaanko heittää roskiin :)
Ja nyt minä vaan mietin, että mitkä niitä on.. Ei kai vaan ne mieheltäni "perityt" vanhat t-paidat, joita tykkään käyttää yöpaitoina. Niitä EI saa heittää pois!

18. Mikä oli viimeisin tekstiviesti minkä lähetin sinulle?

 ”Hyvä 😊 Amandan kanssa ollaan vielä hereillä.”
WhatsApp on ajanut tekstiviestiajan ohi aika isosti ja tekstiviestejä ei tule kuin hyvin harvakseltaan lähetettyä. Niitä lähetetään lähinnä vain silloin, kun netti ei ole käytettävissä. Eli silloin, kun toinen on ulkomailla. Tämän viestin lähetin viime vuoden marraskuussa miehelleni, kun hän ilmoitti olevansa perillä hotellissa.

kommammaa blogin kirjoittaja hanna

19. Kun olen kipeä, haluanko että minua hoidetaan?

Kyllä sä pärjäät itseksesi. Et ole koskaan niin kipeä, että tarvitsisit hoitoa.

20. Kun riitelemme, miten käyttäydyn?

Harvemmin me riidellään, mutta jos riidellään, niin olet se joka avaa keskustelun ja pyrit ratkomaan ongelman mahdollisimman nopeasti.
En voi sietää hiljaa olemista ja asian pois pyyhkiytymisen odottamista ihan tuosta noin vaan itsekseen. Asiat ei poistu odottamalla ja keskustelun taito, sekä puheyhteyden ylläpito on minusta avainasioita parisuhteen onnistumiselle.

21. Menemme ravintolaan, mitä tilaan?

Pihvin.

22. Minkä asian äärellä voisin viettää tuntikausia?

Ompelun tai blogin.

23. Mikä saa minut todella vihastumaan?

Ihmisten typeryys.
Hahhaahhhaa!! Näin se on. Typeryys ja käytöstavattomuus. Ihmiset ovat erilaisia ja näen sen rikkautena, mutta jossain menee se minunkin rajani. Tuntuu, että tämä kohta kaipaisi enemmänkin selitystä, mitä sillä tarkoitetaan, mutta olen nyt koittanut saada tähän aikaiseksi selitystä puolisen tuntia, enkä keksi esimerkkiä.

24. Entä piristymään?

Perjantaipuska.
Ihan parasta! Vielä kun sellaisen saisi vähän useammin, vinkvink!!

25. Millainen olen vaimona?

Erinomainen.
Ei lisättävää. Vaikka olisihan se nyt ollut kiva, jos ainakin tähän kohtaan olisi mieheni keksinyt muutakin, kuin yhden sanan.

26. Kumpi sanoi ensin “rakastan sinua” ja missä se tapahtui?

Ei voi muistaa.
Tätä en muista minäkään.

27. Mitä teen heti ensimmäiseksi aamulla?

Menet suihkuun.

28. Millaisia vaatteita käytän kotona?

Rentoja.
Oli aika, silloin parikymppisenä, että kotonakin oli pakko kulkea farkuissa tms. mutta sittemmin mukavuuden haluni on ottanut minusta vallan (olen siis tullut vanhaksi). Kotiin tullessa on pakko mennä heti vaihtamaan ainakin housut verkkareihin.

29. Mitä kotiaskaretta en osaa hoitaa?

Ei taida olla sellaista askaretta.

30. Kumpi määrää kaapin paikan?

Sinä.

31. Mikä on paras luonteenpiirteeni?

Rohkeus sanoa asiat niin kuin ne mielestäsi ovat.
Tämä on oikeastaan sellainen piirre, jota olen vähän joutunut harjoittelemaan. Olen aina halunnut sanoa asiat kuten ne ovat, olla rehellinen. Mutta muistaen sanomisessa kuitenkin sen, että on hyvin tärkeää, miten asiat päästetään suusta ulos. Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat sanoa asioista ääneen, osaavat argumentoida järkevästi ja pystyvät vielä ottamaan vastaan vastapuolen vastineen riitelemättä. Siinä, jos jossain, on keskustelutaitoa!

32. Entä paras piirre ulkoisesti?

Peba :D

33. Ihanin yhteinen muisto?

Thaimaan reissu
Toivoinkin, että mieheni keksii tähän jotain muuta kuin ne perinteiset lasten syntymät. Ei sillä, onhan ne oikeasti niitä ihan parhaita muistoja, mutta toisaalta ne muistot myös painivat niin eri sarjassa, että koskaan ei tule voittanutta vastaan. Thaimaan reissu oli meidän häämatka. 2012 helmikuussa oltiin viikon reissulla. Se oli kyllä paras reissu ikinä. Taidettiin silloin puhuakin, että kymmenen vuoden jälkeen lähdetään uudestaan Thaimaahan - täytyykin alkaa jo suunnitella tätä reissua.

8 kommenttia:

 1. Melkeinpä pitäisi kysyä samat kysymykset omalta mieheltä :D Ihania vastauksia sait omalta mieheltäsi! :D Söpö pari tunnutte olevan :)

  VastaaPoista
 2. Nämä on kyllä huippuja :) Juuri tänään viimeksi mietin tällaisen postauksen tekoa.

  VastaaPoista
 3. Miten voit puolustella ylinopeudella ajamista? Oksettavaa. Mieti jos kaikki autoilijat suhtautuisivat tuolla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin, että tähän joku tarttuu, mutta olisin toivonut, että siihen olisi tartuttu omalla nimellä. Nyt tyydyn vain toteamaan, että ylinopeuttahan on kaikki sallitun nopeuden ylittäminen - se yksikin kilometri tunnissa ;)

   Poista
 4. Niin mahtavia vastauksia ja ihana, että jotkut niistä ovat päässeet yllättämään.
  Ansku

  VastaaPoista
 5. Tää oli hauska :D me tehtiin tämä miehen kanssa helmikuussa. Pitäs pysähtyä miettimään tämmösiä perusasioita kahdestaan useamminkin :D

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!