tiistai 26. helmikuuta 2019

Rukan ylilento.

Aamupalan jälkeen aurinko paistoi taas täydeltä taivaalta ja perheemme miesväki oli lähdössä Rukalle. Siltä istumalta päätin, että ehkä mekin likan kanssa lähdemme ulkoilemaan Rukan maisemiin. Minä en kovinkaan ole sellaista leikkipuistossa tönöttävää äitityyppiä ja siksi minulla pitää olla jotain omaakin aktiviteettia ulkoillessa. Muistelin, että uusi gondolihissi on avattu ja olen nähnyt mainoksia Rukan ylilennosta. Ajoimme auton Rukan kylän puolelle parkkiin ja hyppäsimme koko perhe uuteen hienoon maisemagondoliin. Poistuimme hissistä yläasemalla ja pojat lähtivät laskettelemaan isänsä kanssa. Me jäimme likan kanssa ottamaan muutamia maisemakuvia ja kävelimme rinnettä alas Ruka Valleyn puolelle. Likkaa varten olin ottanut pulkan mukaan ja kävelimme rinteen reunaa alas välillä pysähdellen ja ihmetellen laskijoita ja maisemia. Likan puhe on kehittynyt hurjasti viimeisen muutaman viikon aikana ja hän sanoo jo monia kahden lauseen sanoja. Koko matka tytön suusta tuli esimerkiksi "isi meni" lausahdus.

Ruka Village-2-Valley gondolihissi

hiihtokeskus Rukan rinne

hiihtokeskus ruka

Ruka Valleyn rakentaminen käynnissä

Ruka Village-2-Valley gondolihissi

Ruka Village-2-Valley gondolihissi

Alas päästyämme kävimme hakemassa Ski Bistrosta kaakaot ja joimme ne ulkoterassilla, kuin mitkäkin retkeläiset. Kaakaon jälkeen suuntasimme kulkumme takaisin gondolihissille ja lensimme sillä kertaheitolla Rukan yli takaisin kylän puolelle. Leikimme likan kanssa hetken leikkipuistossa odotellessamme laskettelijoita ja huristimme sitten koko perhe mökille lounaalle.

Gondolihissejä taitaa olla Suomen hiihtokeskuksissa ollut jo aiemminkin, mutta eihän ne nyt kovinkaan yleisiä ole. Rukan Village-2-Valley gondolihissi avattiin viime vuoden marraskuussa ja se helpottaa kyllä huomattavasti siirtymistä puolelta toiselle.

9 kommenttia:

 1. Ihan huikeita maisemia, kyllä noita on kelvannut ihailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Vieläkin ihan henki salpautuu tätä maisemaa miettiessä.

   Poista
 2. Aivan ihanan näköistä! Tuolla kelpaisi kyllä katsella maisemia! :)

  VastaaPoista
 3. Todella upeat maisemat. Tuonne minäkin haluan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos koskaan on mahdollista, niin voin vain suositella :D

   Poista
 4. Hienot kuvat! <3 Meillä on Åressa kans gondoli, mutta se on usein suljettu kovan tuulen takia. Sillä on kiva kun voi matkustaa huipulle vaikkei olisikaan suksia jalassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kerran joskus todella kauan aikaa sitten käyty Åressa. Muistan sieltä sen, että kun ylhäällä oli, saattoi olla niin ylhäällä että pilvet jäi alapuolelle ja tuntui ihan hassulta laskea sen pilven läpi ;) Nyt kyllä toisaalta tuli sellainen olo, että muistankohan ollenkaan oikein, hahaha. Pitää ehkä kaivaa jostain muistojen kätköistä joku kuva tai jotain, tästä on siis aikaa n. 20 vuotta ;)

   Poista
 5. Olettepa päässeet hulppeisiin maisemiin keräämään upeita kokemuksia

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!