keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Miten meillä menee.

Aloitetaan tarina sillä tavanomaisella - arki on aivan järkyttävän kiireistä, mutta muuten meillä menee oikein hyvin. Päivät täyttyvät töistä, koulusta, läksyistä, päiväkodista, pyykinpesusta, siivoamisesta, ruoanlaitosta, sairastelusta ja siitä kaikesta, mikä on normaalia perhe-elämää. Viimekesäinen muutto on vielä erittäin tuoreessa muistissa, remontti ei ole läheskään valmis ja osa muuttokuormastakin on purkamatta (APUA!). Pintaremonttiin ryhdyttiin heti, mutta kun remontoitavia neliöitä on reilu sata, on homma vielä, noh sanotaanko v a i h e e s s a. Ostaessamme tätä taloa, tiesimme muutamasta tulevasta isommasta remontista. Kuntoarvioraportin mukaan käyttövesiputket olisi hyvä uusia, katto on teknisen käyttöikänsä päässä ja märkätilat kaipaisivat päivitystä tälle vuosisadalle.

tyhjä olohuone

Talomme on rakennettu 80-luvun puolivälissä ja kotivakuutusta ottaessamme vakuutusyhtiö rajasi putkista aiheutuvat vesivahingot vakuutuksen ulkopuolelle. Emme olleet ajatelleet teettää putkiremonttia vielä useampaan vuoteen, mutta vakuutusyhtiön kanta muutti suunnitelmiamme. Otimme useamman tarjouksen remontista, pohdinnan jälkeen allekirjoitimme sopimuksen ja joulukuun alkupuolella käyttövesiputket uusittiin. Urakoitsija teki remontin luvatussa aikataulussa ja koska putket on tässä talossa toteutettu pintavetoina, oli remontti tehty yhden päivän aikana. LVI-Dalton Oy saa meiltä täyden kympin homman hoidosta ja kokemuksemme perusteella voimme ilolla suositella heitä muillekin.

olohuone remontin keskellä

Myös kattoremontista otimme tarjouksia viime vuoden lopulla. Emme siksi, että tekisimme remontin nyt heti, vaan siksi, ettei meillä ollut mitään hajuakaan siitä, kuinka paljon kyseinen remontti voisi kustantaa. Halusimme saada ymmärryksen hinnoittelusta tulevaisuutta varten, jotta voisimme saman tien alkaa budjetoida remonttitilillemme varoja. Jos jonkun vinkin voin sanoa kattoremontin tekemisestä on se KILPAILUTA! Kilpailuttamisesta on puhuttu jo vuosia, eikä se sinällään ole mikään uusi juttu, mutta minusta ainakin tuntuu, että moni jättää kilpailuttamisen väliin. Useimmiten voisin kuvitella, että näin tehdään lähinnä ajan puutteen vuoksi. Ja hei, faktahan se on, että kilpailuttamiseen on meiltä mennyt tunteja, mutta voimme myös sanoa, että olemme säästäneet sen vuoksi pitkän pennin. Kattoremontista lupaan kertoa lisää seuraavassa postauksessa.

remontoitu olohuone

Ensimmäinen kuva on talomme olohuoneesta otettu silloin, kun saimme avaimet käteen, mutta emme vielä olleet muuttaneet. Mosaiikkiparketti peitettiin laminaatilla, kattopaneelit otettiin alas kipsilevykaton tieltä ja osa seinistä levytettiin ja osasta irroitettiin tapetit. Toinen kuva on karu. Olohuoneemme sisustus varsinkin seinäpintojen osalta oli jonkun aikaa, miten sen nyt sanoisi - aika rouhea, hahhahah! Kolmannessa kuvassa alkaa jo hieman näkyä se, miltä olohuoneen on ajateltu näyttävän. Seinät on vasta pohjamaalattu, mutta jo pelkkä pohjamaali on tehnyt ihmeitä tässä huoneessa.

Mitä olet mieltä muutoksesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!