maanantai 21. tammikuuta 2019

Remontti etenee - tehosteseinän värien valinta.

Remontti etenee uudessa kodissa hitaasti ja varmasti. Lähes jokaisessa yläkerran huoneen seinässä on lasikuitutapettia ja sen päällä maalia. Halusimme tapetit pois ja maalatut seinät tilalle, joten päädyimme levyttämään seinät nopeuttaaksemme homman etenemistä. Ensimmäisenä laitettiin likan huone kuntoon, jonka jälkeen tarkoituksemme oli viedä remonttia eteenpäin huone kerrallaan. Päädyimme kuitenkin tekemään levytyshomman kerralla pois alta ja nyt jokaisessa yläkerran huoneessa (pl. keittiö) on äärettömän kaunis harmaasävyinen kipsilevyseinäpinta, hahahahahaha!!

tikkurila päiväntasaaja pisara pojan huone

D:n huone otettiin seuraavaksi käsittelyyn. Tässä huoneessa ei oltu edes kattoa vielä viimeistelty, joten katto saumattiin, tasoitettiin, hiottiin ja tasoitettiin, maalattiin, tasoitettiin, hiottiin ja maalattiin. Vai olikohan tuolla jossain välissä vielä ainakin yksi hiomis- ja tasoituskerta? Ei voi muistaa, mutta kauan se otti ja työlästä kuulemma oli. Seinät toki myös saumattiin, tasoitettiin, hiottiin ja maalattiin. Kaikki seinät maalattiin valkoisella ja yhdestä seinästä tuli tehosteseinä. D:n lempiväri on aina ollut oranssi ja vaikka tuo väri onkin aika.. noh voimakas, olin päättänyt, että poika saa oranssinsa. Kuviokin oli jo valmiina päässäni, mutta pohdintaa aiheutti väri, joka sopii seinään tuon oranssin kaveriksi. Selasin ensin sivukaupalla Tikkurilan sisäseinämaalien värikarttoja, poimin niiden värikoodeja ja koitin saada ideani näkyviin Power Pointissa. Homma ei ihan onnistunut, joten onneksi löysin vähän niin kuin vahingossa Tikkurilan sivuilta Color Up! -värisuunnitteluohjelman. Päätin kokeilla sitä.

Tyhjensin huoneen ja vaihdoin kameraani laajimman objektiivini. Otin jalustan ja räpsin kuvia seinästä, johon tehoste oli ajateltu ja koitin saada mahdollisimman "oikean värisen" kuvan seinästä. Voin kertoa, ettei muuten ole ihan helppo homma sekään. Siirsin hyvän kuvan Tikkurilan ohjelmaan ja lähdin kokeilemaan värejä. Sain ohjelmalla helposti tehtyä seinästä sellaisen, kun siitä ajattelin tulevan.

tikkurila color up värisuunnitteluohjelma
Värisuunnitteluohjelmalla sain maalattavaa seinää havainnollistettua paljon enemmän, kuin osasin edes kuvitella. Valitsin ensin tuon oranssin ja sen jälkeen sinisen valinta olikin oikeastaan ihan helppo. Ohjelma nimittäin ehdottaa muutamaa valitun värin kanssa yhteensopivaa sävyä - älyttömän kiva! Maalit oli valittu ja haettu kaupasta, jolloin eteen tuli se totuuden hetki. Suoraan sanottuna minua pelotti nähdä tuo oranssi vasta valkoiseksi maalatussa seinässä. Oranssi tuntui todella voimakkaalta, anteeksiantamattomalta, räikeältä ja rohkealta vedolta. Sitä kaikkea se olikin. Ensin hirvitti (jankutin mielessäni, että ainahan sen "saa" poiskin) ja nyt olen oikeastaan tosi ylpeä itsestäni, että uskalsin valita jotain näin räikeää.

Mitäs tykkäätte?

tikkurila päiväntasaaja pisara pojan huone

tikkurila päiväntasaaja pisara pojan huone

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Ompa näyttävä ja kaunis tehosteseinä! Oranssi kuulostaa ensin erikoiselta valinnalta, mutta itse ainakin tykkään todella paljon.
  Meidän remontti on vasta ihan alkutekijöissään, asbestikartoituksen jälkeen saatiin vihreää valoa hommien aloittamiselle, joten nyt päästään tositoimiin. Seinien maalausten kohdalla pitää ehdottomasti sitten harkita jotain vähän räikeämpää tällä kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät :) Kyllä mua hirvitti aika tavalla ne ekat telan vedot valkoiseen seinään, mutta sitten se pelko haihtui, kun hommaan ryhtyi. Edelleen olen erittäin tyytyväinen, että uskalsimme valita jotain todella räikeää :D Tsemppiä remonttiin?

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!