tiistai 1. tammikuuta 2019

Irish Cream & Coffee juustokakku.

Meidän oli tarkoitus juhlistaa vuoden vaihtumista siskoni perheen kanssa. Heidän piti tulla meille syömään ja meidän aikuisten oli tarkoitus istua iltaa lasten mentyä nukkumaan. Toisin kuitenkin kävi, kun heidän nuorempi tyttärensä onkin ollut jo useamman päivän kuumeessa. Ruoaksi olimme ajatelleet fondueta ja jälkkäriksi halusin tehdä juustokakun. Söimme fonduet oman perheen kesken ja olihan se jälkkärikin tehtävä, vaikka vieraita ei nyt ollutkaan tiedossa. Tein tätä kakkua ensimmäisen kerran marraskuussa ja tästä tuli heti yksi lemppareistani. Ensimmäisellä kerralla koristelin kakun kekseillä, keksimurulla ja kermavaahdolla, ja nyt tyrnimarjoilla ja rosmariinilla.

Pohjana tässä ohjeessa käytin Taikinatassut blogista löytämääni pipari-kinuskijuustokakkua. Kakusta pitikin silloin ensimmäisellä kerralla tulla pipari-kinuskijuustokakku, mutta koska kaupassa ei juuri silloin ollutkaan piparirahkaa jouduin improvisoimaan. Irish Cream & Coffee rahka kuulosti taivaalliselta, joten sitä oli kokeiltava!

irish cream and coffee juustokakku päällä kinuskikiille tyrnimarjoja ja rosmariinia

irish cream and coffee juustokakku päällä kinuskikiille tyrnimarjoja ja rosmariinia

irish cream and coffee juustokakku päällä kinuskikiille tyrnimarjoja ja rosmariinia

Pohja
200g LU Bastogne keksejä
70g voita

Irish Cream täyte
3 dl vispikermaa
200 g Irish Cream & Coffee rahkaa
200 g vaniljatuorejuustoa
4 liivatelehteä
1 tl  vaniljasokeria

Kinuskikiille
2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
2 liivatelehteä

irish cream and coffee juustokakku päällä kinuskikiille tyrnimarjoja ja rosmariinia

irish cream and coffee juustokakku päällä kinuskikiille tyrnimarjoja ja rosmariinia

irish cream and coffee juustokakku päällä kinuskikiille tyrnimarjoja ja rosmariinia

irish cream and coffee juustokakku päällä kinuskikiille kermavaahtoa ja keksejä

Pohja: Murskaa piparit ja sekoita sulatettu voi piparimurskan sekaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vaikka kylmään odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa vaniljasokerilla maustettu vispikerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita se rahkan kanssa. Yhdistä tuorejuusto-rahkaseos vatkatun kerman kanssa. Puristele liivatteet hyvin kuiviksi ja sulata ne pieneen määrään (muutama rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sulatetut liivatteet täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan täytettä sekoittaen. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä kolmisen tuntia jääkaapissa.

Kiille: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kattilaan 2 dl kuohukermaa ja 1,5 dl fariinisokeria ja kuumenna ne kiehuviksi, mutta keittää ei tarvitse. Puristele liivatteet jälleen hyvin kuiviksi ja sulata ne seokseen. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä hyvin ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa muutama tunti, irrota kakku vuoasta ja koristele se mielesi mukaan.

Hyvää uutta vuotta 2019!

1 kommentti:

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!