torstai 5. heinäkuuta 2018

Menoa ja melskettä.

Tätä viikkoa on takana vasta muutama päivä ja silti minusta tuntuu, että menoa ja melskettä on tällä viikolla ollut jo useamman päivän verran. Siskoni päivähoitokuvioiden mennessä hieman mönkään, lupauduin ottamaan heidän tytöt (4- ja 6-vuotiaat) meille hoitoon täksi viikoksi. Kotonahan tässä ollaan ja kun mieskin on vielä töissä, niin eihän se juurikaan arkeani muuta. Onneksi ei tarvitse tytöille tarjoilla aamuisin aamupalaa, nimittäin silloin joutuisin heräämään herätyskellon kanssa valmistelemaan sitä. Tyttöjen isä tuo tytöt meille aamulla kasin ja puoli ysin välillä ja usein siinä vaiheessa olen vasta harkitsemassa aamupalan tekoa, hahahhah!

pääsiäiskaktus

Kelit ei ole olleet mitä parhaimmat, eikä ihan niitä parhaita ilmoja loppuviikoksikaan lupailla, joten on ollut pakko keksiä jotain tekemistä. Sekä meidän omat, että siskoni lapset ovat kulkeneet hyvin harvoin julkisilla kulkuvälineillä ja kaikille näille tuntuu metro olevan nähtävyys. Maanantaina teimme siis retken julkisilla kulkuvälineillä mummilaan. Lähdimme tuosta meidän lähipysäkiltä bussilla kohti Sörnäistä, jossa vaihdoimme kulkuvälineeksi tämän mahtavan oranssin madon. Hississä haisi lasten mielestä pissa ja kakka sekaisin (ja niin siellä oikeasti haisikin) ja taisimme ehkä olla aikamoinen näky, kun astuimme hissistä ulos jokainen pitäen nenäänsä sormin suljettuna. Oranssi mato (edelleen se metro) oli tällä kertaa lapsille pienoinen pettymys, sillä se ei ollutkaan sellainen uusi metro, jossa on se pyörivä lattia (haitarikohta?). Herttoniemessä hyppäsimme metrosta ulos ja kirmasimme bussin luo. Perille päästiin vaivatta ja lapsilla oli taatusti mukavaa, vaikka yksi pieni kahakka meinasikin tulla siitä, kun menin sekaisin, kenen vuoro milloinkin oli painaa hissin tai bussin nappia.

8 kommenttia:

 1. Voin kuvitella, että teillä tosiaan on tällä viikolla riittänyt menoa ja melskettä! Retki julkisilla oli varmasti lapsille elämys. Meilläkin lapsi on aina todella innoissaan, jos matkaan kuuluu vaikkapa junalla kulkemista. Kohteesta viis, kunhan pääsee junan kyytiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienestä ne lapset innostuu ja usein pitäisi juuri muistaa se, ettei ne oikeasti isoja juttuja vaadi ;)

   Poista
 2. Meilläpäin tänään ainakin aamu on totaalisen erilainen kuin eilen; aurinko paistaa ja sää näyttää varsin kesäiseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on edelleen harmaata ja tylsää, mutta kai sen kelin pitäisi tänään jo seljetä vähäisen :D Lämmintä on onneksi kyllä joka päivä ollut.

   Poista
 3. Tuollainen retkihän menisi hyvin laulun "Metrolla mummolaan mukaan"

  Kävelyä, ajelu kympin ratikalla ja lopuksi metro. Vähän erilainen päiväretki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan laulettiinko juuri tätä laulua metrossa ;)

   Poista
 4. Onneksi lapsille riittää niin pieni. Bussiajelu saattaa meillä olla ihan viikon ykkösjuttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Usein pitäisi itsekin vaan tyytyä siihen vähän vähempään ;)

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!