perjantai 1. kesäkuuta 2018

Muuttoa pukkaa.

Asioilla on tapana järjestyä ja niinhän siinä sitten kävi, että saimme kuin saimmekin asuntoasiat onnistumaan. Olemme jo muutaman vuoden ajan katsoneet uutta kotia ja käyneet sekä etuoven, että oikotien tarjontaa läpi. Hakuvahdit on olleet käytössä pitkään ja tasaiseen tahtiin niitä hakuehtoihin sopivia kohteita onkin pudonnut sähköpostiini. Jotta varmasti välttäisi kahden asunnon loukun, olisi parasta myydä vanha koti ensin ja sitten vasta ostaa uusi. Tai no useinhan ne kuitenkin tapahtuvat hyvin samaan aikaan. Kuitenkin meidän hakuehtomme ovat olleet hyvin rajatut ja siksi emme ole uskaltaneet myydä nykyistä kotiamme liian aikaisin. Alkuvuodesta myyntiin tupsahti erillistalo meidän kotikadulta. Jo pelkkä myynti-ilmoitus lupasi aivan liian hyvää - 4 makuuhuonetta, olohuone, keittiö, 2 x wc, kodinhoitohuone, varastotilaa, sauna ja autotalli, joten lähdimme aika varovaisesti katsomaan kohdetta. Ensimmäistä kertaa todella pitkään aikaan olimme kummatkin sitä mieltä, että hei tässä kohteessa on potentiaalia. Kävimme katsomassa taloa uudestaan ja jännityksellä teimme tarjouksen. Päätimme, ettemme lähde juurikaan pelaamaan, vaan kerromme välittäjälle suoraan tilanteemme ja tarjoamme saman tien ns. "all in". Tarjouksessamme oli ehtona oman asunnon myynti kahdessa kuukaudessa ja kun tarjouksemme hyväksyttiin, alkoi ehkä se kaikkein jännittävin hetki.

huoneistoketju

Olen usein sanonut, että myisin asuntomme mieluiten itse, koska välittäjän palkkio on tosi iso osa myyntivoittoa. Tässä tilanteessa päätimme kuitenkin ostaa välittäjältä aikaa, koska jo muutenkin täydet päiväni ei ehkä olisi kestänyt enää enempää aikataulutusta. Otin kodistamme myyntikuvat itse (kuvat voit käydä katsomassa täältä) ja siivosimme hullun lailla ennen ensimmäistä näyttöä. Hermoilin, että mitäs jos ketään ei tulekaan paikalle ja kukaan ei ole kiinnostunut meidän kodista. Heti näytön jälkeen olin erittäin huojentunut, sillä porukkaa oli ollut paikalla runsaasti ja yksi oli niin kiinnostunut, että varasi heti yksityisnäytön. Yksityisnäyttö poiki tarjouksen, mutta ehkä hieman liian alhaisen. Teimme vastatarjouksen, johon ostajaehdokas ei koskaan tarttunut. Pidimme uusia näyttöjä ja tarkastimme hintaa hyvin nopeasti. Hinnan tarkistuksen jälkeen näyttöön tuli nyt jo vanhan kotimme (vaikka täällä vielä asummekin) uusi omistaja. He ihastuivat, tekivät tarjouksen ja me hyväksyimme sen. Käytännössä katsoen kuukaudessa asuntomme oli myyty ja virallisesti kauppakirjat allekirjoitettiin kummastakin kaupasta alle kahdessa kuukaudessa siitä, kun teimme oman ostotarjouksemme.

Uusi koti on hyväkuntoinen, muuttovalmis ja tilava koti meidän perheelle. Ei se tule olemaan meidän loppuelämän kotimme, mutta hyvin voin tässä vaiheessa nähdä, että asumme siellä esim. 15 vuotta, eli niin pitkään, että lapsemme ovat jo aikuisia. Uusi kotimme on siis muuttovalmis ja siisti, mutta kuitenkin sellainen, että saamme tehdä pintaremonttia paljon. Osaltaan siis tarpeeseen, mutta ehkä eniten siksi, että haluamme. Uusi kotimme vapautuu viimeistään 15.7. ja nykyinen meidän pitää luovuttaa 28.7., mutta pyrimme siihen, että saamme tavarat siirrettyä jo aiemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!