keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Siskon syntymäpäiville keksikakku.

Taisi olla juuri vuosi vaihtunut, kun ensimmäisen kerran näin nettiä selatessani kuvan keksikakusta (biscuit cake). Siltä samalta istumalta ilmoitin siskolleni tekeväni hänelle yllärisynttärikakun huhtikuussa. Keksikakut ovat tällä hetkellä aika kovassa suosiossa ja siksi kai se minunkin piti päästä tätä kokeilemaan. Oikeasti hieman erilaista toteutusta, mutta sellaista mikä ei vaikuttanut kovinkaan vaikealta, vaikkakaan en tainnut olla aiemmin edes tehnyt keksitaikinaa. Taikinan ja vaniljakerman tein Annin Uunissa -blogin ohjeella. Keksitaikinan tein 1,5 kertaisena ja vaniljakermaa taisi mennä tuplamäärä. Ensimmäisenä tein keksitaikinan ja nostin sen kylmään odottamaan. Tekstinkäsittelyohjelmalla tein ja tulostin sekä kolmosen, että vitosen A4:n kokoisena ja leikkasin numerot irti paperista. Kun muutama tunti oli kulunut kaivoin taikinan jääkaapista ja jaoin sen neljään. Kaulin kunkin palan vuorotellen ja kun numero mahtui kaulitulle taikinalle, leikkasin sen veitsellä irti.

Keksitaikina vaikutti siltä, että se olisi vaikea irrottaa alustastaan (vaikka käytinkin vehnäjauhoa taikinan alla) ja kaulinkin taikinan suoraan leivinpaperin päälle jolloin numeroa ei tarvinnut enää lähteä siirtämään. Paistoin kunkin keksinumeron erikseen, annoin jäähtyä hetken pellillä paiston jälkeen ja sitten nostin ne ritilälle kuivumaan. Seuraavana päivänä vatkasin vaniljakerman, kokosin kakun ja koristelin sen. Koristeeksi olin hankkinut marenkeja, mansikoita, macaronsseja ja salaattiorvokin.

Synttärisankari oli tyytyväinen kakkuunsa.

keksikakku biscuit cake numerokakku

salaattiorvokki horttiherttua

keksikakku biscuit cake numerokakku

keksikakku biscuit cake numerokakku

keksikakku biscuit cake numerokakku

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Pitää joskus testata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli yllättävän helppo ja nopea tehdä :D Kannattaa kokeilla!

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!