tiistai 10. huhtikuuta 2018

Koti myyntikuntoon - suursiivous.

Voisin melkein sanoa rakastavani siivoamista ja viime viikonloppuna olemme siivonneet isosti. Jo muutaman vuoden ajan olemme pyöritelleet muuttoajatusta päissämme ja sekä etuoven, että oikotien hakuvahdit on olleet käytössäni koko ajan. Hakuehtomme ovat hyvin rajalliset ja siksi tämä prosessimme on ottanut aikaa reilusti. Haluamme ehdottomasti pysyä nykyisellä asuinalueellamme, etsimme pääasiassa omakotitaloa, mutta erillistalotkin ovat vaihtoehto. Ihaninta olisi löytää talo, joka olisi yhdessä tasossa isolla pihalla. Nämä tällaiset ovat kuitenkin hyvin harvassa ja vielä harvemmin ne osuvat meidän budjettiimme. Nykyinen kotimme on vajaa sataneliöinen rivitalon päätyasunto, jossa on kolme makuuhuonetta. Likan syntymän jälkeen muuttoajatukset ovat kirkastuneet lähinnä vain lisätilan kaipuun vuoksi. Vielä meillä ei ole ahdasta ja muutama vuosikin tässä vielä menisi, mutta jossain vaiheessa tarvitsemme kyllä ainakin sen yhden huoneen lisää.

Muuttopuuhathan kannattaisi tehdä siinä järjestyksessä, että ensin laittaa omansa myyntiin ja sitten vasta kartoittaa tulevan kodin, mutta koska hakuehtomme seuraavalle kodillemme ovat hyvin suppeat, emme ole uskaltaneet ryhtyä tähän hommaan tässä järjestyksessä. Olemme siis tietoisesti etsineet uutta kotia ja päätimme, että kunhan se oikea tulee vastaan, laitamme nykyisen asuntomme myyntiin. Usko tässä on jo useampaan kertaan meinannut loppua, mutta nyt tuntuu siltä että odottaminen kannatti, sillä yhtäkkiä yhtenä aamuna sähköpostissani oli viesti uudesta hakuehtoihimme osuvasta kohteesta. Kävimme näytössä ja ensimmäistä kertaa tuli se sellainen fiilis, että tämä tosiaan voisi toimia. Teimme tarjouksen ja se hyväksyttiin, joten nyt on saatava nykyinen koti myytyä.

tyylikäs ja viihtyisä olohuone

tyylikäs ja viihtyisä olohuone

tyylikäs ja viihtyisä olohuone

tyylikäs ja viihtyisä olohuone

lastenhuone

kutsuva makuuhuone

iso eteinen kahden kerroksen välissä

toiminnallinen keittiö

yleiskuva keittiöstä ja olohuoneesta

kodinhoitohuone

kodinhoitohuone

wc

kylpyhuone suihkuseinällä

vierashuone

sauna pallokiukaalla

Eilen oli ensimmäinen näyttö ja siksi olemme siivonneet viikonlopun aikana kotimme lattiasta kattoon. Toki meillä on perussiistiä koko ajan, mutta ainakin minulla on tapana kerätä paperi- ja tavarapinoja pitkin tasoja. Nämä kaikki on nyt käyty läpi ja siirretty niille kuuluville oikeille paikoille. On imuroitu, pesty lattioita ja kylppäreitä sekä pyyhitty pölyjä.

Näytön hetki kun tuli, kävin vielä hikipäässä jokaisen huoneen läpi tuplasti. On muuten yllättävän rankkaa jättää koti tiptop, kun tietää että sitä tullaan katsomaan kriittisesti. Otimme lapset ja koiran mukaan ja lähdimme hetkeksi evakkoon veljeni luokse. Jännitys oli lähes käsin kosketeltavissa ja kun olin juuri ennen lähtöä vielä vaihtanut vaatteita, olin autossa aivan varma siitä, että olin unohtanut rintsikat sängyllemme. Näyttöön oli vielä parikymmentä minuuttia aikaa, joten käänsin auton ympäri ja päätin lähteä tarkastamaan tämän. Kotipihaan päästyäni huomasin kuitenkin välittäjän jo ehtineen paikalle, enkä sitten kehdannutkaan mennä enää sisää.. hahahahah!! Näyttö oli mennyt hyvin ja kuulemma kiinnostuneita oli paikalla lähes kymmenkunta! Ja minä kun tuskailin, että mitäs jos kukaan ei tule. Toivottavasti joku heistä ihastui ikihyviksi ja kotimme saa pian uudet asukkaat. Jäämme jännityksellä odottamaan tilanteen kehittymistä.

Ps. Lähtiessä olin muistanut laittaa rintsikat kaappiin.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä kodin myymiseen, pidän peukut pystyssä että se menisi nopeasti! Se on kyllä tosi stressaavaa aikaa tuo näyttöjen järjestäminen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 kiinnostusta on kyllä kivasti ollut, joten hyvältä näyttää ;)

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!