sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

9 kuukautta ja ensimmäinen sana on ÄITI!!

Edelleen on kliseistä todeta, että aika menee hurjaa vauhtia eteenpäin, mutta se on samalla myös aivan totta. Vuosi sitten tähän aikaan aloin jo kääntää katsettani tulevaan äitiyslomaan ja nyt muutaman päivän päästä sekin on jo vietetty. Likan syntymästä on siis aikaa jo yhdeksän kuukautta ja tuo neiti on taas oppinut ja oivaltanut uusia juttuja viimeisen kuukauden aikana. A on ollut kova menijä jo pitkään ja nyt hän oppinut myös kiipeämään portaat ylös. Tukea vasten kuljetaan sivusuunnassa ja muutenkin liikkuminen on vahvistunut ihan hirvittävästi. Kaikkea ja kaikkia vasten noustaan seisomaan ja hyvin osaavasti, sekä tottuneesti siitä osataan myös laskeutua takaisin lattialle.

A pärisee ja käyttää ääntään paljonkin. Hän naksuttelee, pussailee ja pyrkii matkimaan varsinkin suullaan kaikkea mitä hänelle näytetään. Jo syntymästään lähtien tuo likka on ollut kovaääninen, mutta nyt hän on myös lähes taukoamatta äänessä. A on edelleen hyvin malttamaton ja hän vetää niin sanotun palkokasvaimen sieraimeensa useasti päivässä. Jos hänellä on nyt kivaa, mutta nyt heti iskeekin nälkä, on piru irti. Ennakointi on yksi, mitä olen saanut toden teolla opetella tämän kolmannen lapsen kohdalla. Likka on käytöksellään myös saanut itselleen uuden "lempinimen" - Draamakuningatar. Hän osaa jo nyt tekoitkeä ja vetelee surutta niistä oikeista naruista, kun hän haluaa jotain. Toki tietysti helpommin tuolle alle yksivuotiaalle (vielä vauvalle) antaa periksi helpommin ja pitääkin antaa, mutta noin niin kuin veljiinsä verrattuna hän on oppinut käyttämään tahtoaan ja valtaansa hyväkseen huomattavasti aiemmassa vaiheessa.

vaaleanpunainen tutti ainu mam

A syö hyvin, mutta lähes ainoastaan itse laitettua ruokaa. Aikoinaan pojat eivät suostuneet syömään itse laittamiani ruokia ja sylkivät nuo soseet päälleni. Tällä kertaa meinasin olla edes yrittämättä, mutta päätin kuitenkin kokeilla. Likka syö hyvällä ruokahalulla ja isoja annoksia, mutta nyt tässä on se huono puoli, ettei hän juurikaan suostu syömään kaupan valmisteita. Hän yökkii ja häntä puistattaa purkkiruokien maku, sekä eniten ehkä koostumus. Muuta harmia tästä ei ole, paitsi se, että reissussa ollessa omatekemät ruoat eivät säily ilman kylmäsäilytystä. Onneksi kuitenkin kohta A on jo sen verran iso tyttö, että kaikkea saa syödä ja perusruoan antaminen helpottuu. Vielä kun hän saisi muutaman hampaan lisää niiden kolmen alahampaan kaveriksi, niin saisi pureskeltua kunnolla.

Uusimpana taitona on tullut ensimmäinen sana ja se on tietysti ÄITI. Ätitii, ääiti, äiiiti, äitti nämä kaikki kuuluu A:n suusta nykyään usein ja jos yhtään tytärtäni osaan lukea väitän, että lähes kaikki on hänelle äiti. Ennen äiti sanaa A oppi toistamaan kieltoa, eli kun häntä kiellettiin sanomalla E-EE, vastasi hän takaisin E-EE. Mutta tuota ei lasketa sanaksi.

Kaiken tämän keskellä yötkin ovat rauhoittuneet. A nukkuu nykyään levollisemmin eikä yöt mene alituiseen härväämiseen ja asennon vaihtamiseen. Samalla myöskin, kun likka löysi sikeän unen hän  on jättänyt yömaidon pois ja oikeastaan täysin itsestään alkanut nukkumaan niitä täysiä öitä.

8 kommenttia:

 1. Odotan kyllä innolla kun oma tyttöseni oppii puhumaan, nyt jo tuntuu kovasti asiaa olevan :D

  VastaaPoista
 2. Oi, ensimmäisen sanan kuuleminen on jotain aivan ihanaa <3 Varsinkin varmasti noin pienen suusta! Ja hyvän sanankin valinnut ensimmäisekseen :) Ja hyvin ne ruoat onneksi mukana kulkee vaikka omiaan joutuu kantamaan; meillä kannetaan edelleen omalle taaperolle kaikki valmiina mukana. Kylmälaukkua, ruokatermaria ja muuta vaan mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä parhaan sanan valinnut :D Esikoisen eka sana taisi olla auto ja tokan muistaakseni isä. Kylmälaukku olisikin oiva apu tähän ruokailu"ongelmaan".

   Poista
 3. Kuulostaa aivan ihanalta pieneltä neidiltä <3 Ja maailman paras 1. sana! Meidän poika vasta 6 kk, eli ensimmäistä sanaa odotellessa. Ja temperamenttia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tämä pieni neiti todella tietää jo nyt oman arvonsa ja käyttää häikäilemättömästi hyväkseen meitä kaikkia. Veljensäkin on A kietonut täysin sormensa ympärille ;)

   Poista
 4. Voi miten teillä ollaan jo niin isoja ♥️ Vastahan hän syntyi 😳 -E-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!! Tosin tuntuu myös siltä, että vastahan tuo esikoinen syntyi ja kuitenkin jo tänä vuonna hän menee kouluun :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!