maanantai 19. maaliskuuta 2018

Pyöreä lohivoileipäkakku.

Mietin pitkään mitä suolaista tarjoaisimme O:n synttäreillä. Voileipäkakut ovat todella hyviä ja oli aika, jolloin meilläkin oli niitä usein tarjolla. Sitten tuli hetki, kun ajattelin, että joskus olisi kiva tarjota jotain muutakin ja voileipäkakut hävisivät kahvipöydästämme. O:n synttäreille ei tällä kertaa päässeet ihan kaikki kutsutut ja aloin arpomaan suolaisen tarjottavan kanssa. Suoraan sanottuna ajattelin niin, että nyt kun vieraita onkin tulossa vähän vähemmän, voisinkin ehkä tehdä tällä kertaa voileipäkakun. Voileipäkakun haaste on usein isommalla porukalla se, ettei yksi kakku riitä, tai sitten siitä pitää tehdä tosi iso (ison toteuttaminen taas pyöreänä on aika vaikeaa). Kaksikaan kakkua ei olisi ongelma, muuten kuin koristelun osalta, sillä useamman kakun koristelu ottaa aikaa ihan kivasti ja aika on kuitenkin rajallinen aina juhlapäivänä. Olen jo jonkun aikaa halunnut kokeilla pyöreän voileipäkakun tekoa ja nyt minulla oli siihen tilaisuus, koska useampaa sellaista en olisi ehtinyt koristella.

pyöreä lohivoileipäkakku

pyöreä lohivoileipäkakku

pyöreä lohivoileipäkakku

pyöreä lohivoileipäkakku

pyöreä lohivoileipäkakku

Tein lohimassan käyttäen Valion ohjetta perustana, mutta koska ohjeessa pysyminen on aina ollut minulle vähän vaikeaa, niin lykkäsin lähes kaikkia aineksia massaan enemmän, kuin mitä ohje sanoi. Täytteen tein annoskokoa 24 käyttäen ja leipää laitoin sen mukaan, kun mitä vuokaan mahtui. Kokosin kakun pyöreään irtopohjavuokaan ja tein reunakalvon avulla kakusta vuokaa hieman korkeamman. Kolmeen väliin laitoin täytettä ja omaan makuun täytteen olisi voinut tehdä vieläkin vaikka puolitoistakertaisena, jolloin väleihin olisi tullut reilummin täytettä.

Annoin kakun maustua jääkaapissa yön yli ja koristelin sen juhlapäivän aamuna. Kuorrutin kakun tasaiseksi kerma-tuorejuustoseoksella (vispikermaa, tuorejuustoa (maustamaton ja ruohosipuli), valkopippuria ja suolaa) ja pursotin vielä ylijäämäkuorrutteesta pienet koristeet kakun päälle, sekä alareunaan. Koristeeksi laitoin kylmäsavulohta, herneenversoja, sitruunaa, kurkkua, tomaattia ja tilliä. Hetken mielijohteesta otin vielä kurkun kuoresta kirjainmuoteilla onnittelutekstin kakun laidalle.

6 kommenttia:

 1. Upea koristelu! Itse päädyn yleensä tekemään lihavoileipäkakun, mutta aina jos kalavoileipäkakkua on tarjolla, on sitä maistettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin teen lähes poikkeuksetta aina lihavoileipäkakun, joten sekin oli kivaa vaihtelua.

   Poista
 2. Onpa kaunis voileipäkakku. Ja kiva idea tuo teksti! :)

  http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. kauniin ja herkullisen näköinen <3

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!