keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Juhlat on juhlittu.

Huh, taas on juhlittu yhdet syntymäpäivät! Sunnuntaina juhlimme O:n synttäreitä sukulaisten kesken ja eilen oli hurjat kaverisynttärit. Tämä äiti nostaa käden pystyyn, kun on kyse niistä ihmisistä, ketkä järjestivät nyt vasta (seitsemän vuoden äitiystaipaleen aikana) ensimmäiset kaverisynttärit. Kyllähän olikin menoa ja meininkiä, kun talo täyttyi kymmenestä noin seitsemänvuotiaasta. Ehkä mahtavinta heti iloisten kasvojen jälkeen oli päästä seuraamaan vierestä, miten nämä lapset toimivat yhdessä ja millaisia juttuja he puhuvat keskenään. Päällimmäisenä lasten jutuissa oli selvästi putous ja siitä kuullut letkautukset pirskahtelivat naurun saattelemana useasti. Että MÖIMÖI :)

minecraft syntymäpäiväkutsu

minecraft syntymäpäiväkutsu

Onko muillakin haasteita keksiä juhlatarjottavia? Minusta tuntuu, että juhlatarjottavat on aina sellainen iso kysymysmerkki. Omasta mielestä tulee aina tarjottua niitä samoja juttuja, vaikka kuinka haluaisi keksiä jotain uutta. Sunnuntaina juhlimme Minecraft -teemaisesti. Askartelimme kutsukortit teemaan sopivaksi ja päätin toteuttaa kakun normaalin pyöreän sijasta neliönä. Synttäripoika halusi tarjottavaksi kuppikakkuja ja kun tiedustelin asiaa enemmän, selvisi, että se kuorrute on se juju. Päätin sitten paistaa muffinssien sijasta taikinan levynä pellillä ja levittää päälle vihreäksi värjätyn tuorejuustokuorrutteen. Näin sain tarjolle neliönmuotoisia "kuppikakkuja". Oikaisin hieman ja käytin taikinana Sunnuntain valmista muffinssimixiä, mutta jotain kai meni vähän pieleen, kun pohja oli aika murenevaa - vaikkakin mehevää ja kosteaa.

Täytekakkua varten päätin tällä kertaa paistaa pohjat itse. Paistoin pohjat pellillä ja tein yhden vaalean ja yhden tumman kakkupohjan. Viiden munan pohja oli meidän uuninpeltiä varten sopiva määrä taikinaa. Kakkuun laitoin appelsiini-valkosuklaamoussen ja mustikkamoussen. Kokosin kakun käyttäen neliönmuotoiseen säädettävään reunavuokaan ja annoin sen hyytyä yön yli. Ajatuksenani oli saada kakku päältä vihreäksi, mutta en halunnut käyttää sokerimassaa vaan kokeilla taas valkosuklaaganachea. Kuorrutin kakun kauttaaltaan suklaakreemillä ja valutin päälle vihreäksi värjättyä ganachea. Tällä kerralla uskalsin lämmittää seosta enemmän ja vaikka se nyt levittyikin helpommin kakun päälle kuin viime kerralla, ei se kuitenkaan ihan kaikkialta valunut alas asti. Kakun päälle olin askarrellut kaulintamassasta jo muutamia päiviä aiemmin Minecraft -tyyppisen miekan ja se tökättiin kakkuun pystyyn juuri ennen tarjoilua. Miekka olisi ehkä pitänyt tehdä vielä aikaisemmin kovettumisen takaamiseksi, sillä minuutissa miekka oli jo menossa poikki ja kaatumassa. Sain sen kuitenkin pelastettua ja tuettua cocktailtikuilla.

Ei siitä ihan juuri sellainen tullut, kun olin ajatellut, mutta kelpasi se kyllä.

neliönmuotoinen minecraft täytekakku jossa miekka pystyssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!