perjantai 16. helmikuuta 2018

Törkeän hyvä avokadopasta.

Kävin siskolla kahvilla yhtenä arki-iltana ja saavuin heille sen verran aikaisin, että heillä oli vielä päivällinen kesken. Minultakin kysyivät, haluanko vähän heidän avokadopastaansa ja hyvän ruoan ystävänä totesin juuri syöneeni kotona, mutta mielelläni maista vähän. Avokadopasta on ollut minulle aika tuntematon ruoka siinä mielessä, että olen siitä kuullut puhuttavan kyllä, mutten ole tainnut aiemmin maistaa sitä. Ruoka vei kielen mennessään ja oli pakko ottaa ihan maistamisen vuoksi vielä santsikierros.. sellaisen kahden haarukallisen verran.

Siinä sitten kehiteltiin syönnin lomassa siskon kanssa reseptiä omaan makuumme vielä sopivammaksi ja nyt kokeilin tätä helppoa, nopeaa ja aivan törkeän hyvää avokadopastaa tehdä itse. Voin kertoa, että onnistuin! Intoilen niin paljon tästä onnistumisesta, että olisi suorastaan huutava vääryys olla kertomatta teille minun reseptiäni. Avokadopastan ideahan on varmaankin olla lihaton, mutta tällaisena 100 prosenttisena lihansyöjänä minun avokadopastani sisältää myös pekonia.

avokadopasta pekonilla

4 annosta
Reseptin pohjana olen käyttänyt Alexander ja Hanna Gullichsenin avokadopastan ohjetta.

3-4 valkosipulinkynttä
6 avokadoa
2 limen mehu
Mustapippuria
Suolaa
1 paketillinen pekonia
Reilu kourallinen persiljaa
Reilu kourallinen basilikaa
Reilu dl pecorinojuustoa
Reilu dl parmesanjuustoa
1dl oliiviöljyä
350g pastaa

Vihreää pestoa

Kasaa kastikeainekset kulhoon missä tarjoilet pastan. Pilko valkosipulit suuhun sopiviksi paloiksi ja lisää niiden joukkoon limejen mehu. Halkaise avokadot, poista kivet, paloittele ne kuoriinsa ja koverra sisus limen ja valkosipulin sekaan lusikalla. Kun avokado on tarpeeksi pehmeä sen saa melkein puristettua kuorestaan ulos paloittelun jälkeen. Hienonna basilika ja persilja ja lisää ne, sekä mausteet, että raastetut juustot kulhoon. Lisää joukkoon vielä oliiviöljy ja sekoita. Keitä pasta - jätä se napakaksi ja paista pieneksi leikattu pekoni pannulla rapeaksi. Kun pasta on valmista nosta se kastikkeen sekaan, lisää koko komeuteen myös pekonit ja sekoita kunnolla. Maista suolan määrä, sillä suola todella saa tämän ruoan maistumaan ja tarjoile välittömästi. Lisää lautasella annokseesi oman maun mukaan vihreää pestoa ja vastaraastettua parmesania.

Ihania herkutteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!