torstai 1. helmikuuta 2018

Ostitko sinäkin liian isoja lautasia?

Olen jo pitkään tuskaillut sitä, kun meillä on liian vähän lautasia ja varsinkin niitä isoja ruokalautasia. Ne mitä meillä on ovat Iittalan Origo sarjaa ja olemme saaneet tuon astiaston jo mooonta vuotta sitten. Lautasia on aina ollut vain kuusi ja jo reilun vuoden ajan niitä on ollut itse asiassa vain viisi, sillä yksi putosi ja meni rikki. Pelkkää piheyttä on se, etten ole hankkinut samaa sarjaa meille lisää ja voitte kuvitella, että kattaus on ollut aikamoista sillisalaattia, jos muutamakin ihminen on tullut meille syömään.

Koska emme ole tässä vuosien saatossa kokeneet äkkirikastumista aloin selata Ikean astiastoja. Tiesin millaista en ainakaan halua ja ainoa toiveeni (halvan hinnan lisäksi) olikin, että astiat olisivat kokovalkoisia. Ikean 365+ sarja vaikutti sopivalta ajatukseeni ja sitäpä myytiin vielä 18 kappaleen settinä. 6 kulhoa, 6 pientä lautasta ja 6 isoa lautasta. Päätin, että tämä saa olla nyt passeli ja kotiutin kaksi 18 kappaleen pakettia.

astiat tiski pixabay

Olin tyytyväinen hankintaani ja latasin astiat esipesua varten astianpesukoneeseen, vain huomatakseni, että juuri ostamani isommat lautaset ovat muuten vähän vajaa sentin isompia kuin vanhat lautasemme, jotka mahtuivat rimaa hipoen tiskarin alatasolle. No olihan se nyt ehkä vähän turhan paljon odotettu, että tämä olisikin näin yksinkertaisesti mennyt. Lautaset ovat nyt sitten seisseet keittiön tasollamme viikkotolkulla ja odottaneet loppusijoituspaikkaansa. Olen tarjonnut niitä usealle ja kertonut tämän surkuhupaisan tarinan siitä, kuinka en todellakaan ostoa tehdessäni tullut ajatelleeksi tiskarin kokoa.

Kunnes mieheni eilen ratkaisi lautasten ongelman. Hän (omien sanojensa mukaan) selasi nettiä etsimättä sen kummemmin tietoa ja löysi jutun, missä joku mies oli tiskannut lautasia monta vuotta käsin, kun lautaset eivät mahtuneet koneeseen. Mies oli googlettanut muusta syystä koneen käyttöohjetta ja oppi siitä, että tiskarin yläkori voidaan asettaa ainakin kahdelle eri tasolle. Opimme tästä, että myös meidän koneen yläkorin paikan voi valita ja nostimme sen korkeammalle. Nosto antaa alakorille juuri tarvittavan verran lisätilaa ja nyt nuo uudet lautaset ovat koneessa.

4 kommenttia:

 1. Huh! :D Meidän lautaset mahtuu hyvin koneeseen, mutta ärsyttävästi kylläkin paljon käyttämämme smoothiekone ei mahdu. Sen joudumme aina tiskaamaan käsin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on jotain sanoinkuvaamattoman ärsyttävää kun joku tavara ei mahdu koneeseen ;)

   Poista
 2. Tämä tiskikoneen ominaisuus tuli meillekin täytetä yllätyksenä. Meillä on KoKo-sarjan isot lautaset ja niiden peseminen koneessa on aiheuttanut välillä päänvaivaa. Vaan eipä enää, kun ylimmän korin koneessa saa nostettua ylemmäs :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, jos tekin saitte tästä,tai siitä julkaistusta uutisesta apua :D Ihan mahtavaa!

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!