tiistai 23. tammikuuta 2018

Vadelmainen Daimjuustokakku (sis. ohje).

Meillä juhlittiin eilen. Miehellä oli synttärit ja jos jotain ylimääräistä kivaa voi äitiyslomasta keksiä on se sitä, että aamupäivästä on aikaa leipoa. Kävin aamulla viemässä pojat päiväkodille ja sen jälkeen kävelin likan kanssa lähikaupan kautta kotiin. Olin selannut Kakkumonsterin juustokakkuja läpi ja halusin tehdä päivällisen jälkkäriksi jonkun suklaisen juustokakun. Jonkun helpon liivakkokakun, mikä valmistuisi kuin itsestään jääkaapissa. Päädyin ostamaan vadelmatuorejuustoa, vispikermaa, tummaa suklaata ja Daimia. Koristelun halusin olla sellainen minkä pojat voivat toteuttaa, joten ostin Pätkiksiä, Snickersin, Marsin ja m&m-palloja.

vadelmainen daimjuustokakku

vadelmainen daimjuustokakku

vadelmainen daimjuustokakku

Pohja:
150g suklaakeksejä
40g voita

Täyte:
2,5dl vispikermaa
200g vadelmatuorejuustoa
100g tummaa suklaata
1,5pkt Daimia
4 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita massaksi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi. Minulla oli n. 22 senttinen vuoka johon tämä määrä pohjaa oli ehkä vähän liian vähän. 15 senttiseen vuokaan tämä olisi ollut passeli. Nosta pohja kylmään jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Vispaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto, sulatettu ja jäähdytetty suklaa sekä murskatut Daimit. Sulata liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja lisää ne täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte jähmettyneen pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi. Koristele haluamillasi karkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!