perjantai 15. joulukuuta 2017

Suomi.fi - auttaa kansalaista kelloon katsomatta.

Suomi.fi julkiset palvelut verkkopalvelu tieto lapsiperheille perusopetus helsinki

Me Perheblogilaiset löimme hynttyyt yhteen Suomi.fi-verkkopalvelun kanssa ja pääsimme kertomaan teille uudesta ja oikeasti kaiken kattavasta verkkopalvelusta! Suomi.fi on Väestörekisterikeskuksen kehittämä verkkopalvelu, joka tarjoaa asiakkaille, eli meille tavallisille kansalaisille pääsyn julkisen hallinnon palveluihin, omiin tietoihimme ja sähköisiin viesteihin helposti ja yhdestä paikasta. Verovirasto, Kela, Trafi, kaupungit ja ynnä muut, joiden palveluita on voinut jo pitkäänkin käyttää sähköisesti, mutta koskaan aiemmin näitä kaikkia ei ole niputettu yhteen, löytyvät nyt yhdestä helposti muistettavasta osoitteesta: Suomi.fi. Viestit-palvelu tarkoittaa viranomaispostin vastaanottamista sähköisesti. Eli kaikki päätökset, ohjeet, tiedoksiannot ynnä muut mitkä nyt vielä saat paperikirjeenä postin mukana kotiisi, voit ottaakin tästä päivästä lähtien vastaan sähköisesti. Viestien vastaanottaminen helpottuu entisestään vielä alkuvuodesta jolloin sitä voi käyttää Suomi.fi-mobiilisovelluksen kautta. Suomi.fi-verkkopalvelun yksi pääajatuksista on tarjota kansalaiselle tietoa julkisista palveluista helposti ja ymmärrettävästi - lyhyesti ja ytimekkäästi ja ohjata etsijä oikean tiedon luo.

Suomi.fi julkiset palvelut verkkopalvelu tieto lapsiperheille


Suomi.fi tarjoaa ajantasaisen tiedon.

Suomi.fi on verkkopalvelu, jonka tarkoitus on palvella varsinkin uuden tilanteen kohdatessa ja tarjota kansalaiselle kaikki tarpeellinen tieto yhdessä paikassa, sekä tehdä asioinnista helppoa ja vaivatonta. Minusta ainakin silloin lähes seitsemän vuotta sitten tuntui siltä, että olenkohan osannut hoitaa kaiken juuri oikein, kun esikoistamme odotin ja piti asioida esim. Kelan ja Verotoimiston kanssa. Kelan kapulakieli oli välillä haastavaa, en tiennyt mitä kaikkia tukia pitäisi hakea ja Veroasioista ei välttämättä ottanut selvää, kun ne oli sitä verottajan kieltä. Suomi.fi on kansalaisen asialla ja kerännyt kaikki palvelut saman katon alle ja vielä "kääntänyt" tekstitkin helpolle Suomen kielelle, sekä tarjoaa tiedot ymmärrettävästi ja mikä tärkeintä ajantasaisina.

Jokainen on joskus esittänyt Googlelle kysymyksiä virallisista asioista ja yrittänyt löytää vastauksia. Niin olen minäkin tehnyt. Kuinka paljon saan tienata äitiyslomalla? Miten haetaan varhaiskasvatuspaikkaa? Mitkä päiväkodit ovat tietyllä alueella? Googlen vastaukset ei koskaan ole yksioikoisia ja usein sitä löytää itsensä esim. (kaikella kunnioituksella) vauva.fi:n keskustelupalstalta selaamasta useamman vuoden vanhaa keskustelua aiheesta, jossa jokainen oman elämänsä superstara kertoo oman mielipiteensä ainoana oikeana totuutena. Lukijana sitä ei oikeastaan koskaan tiedä mikä on totta ja mikä tarua ja siksi onkin hyvä tästä lähtien hakea se tieto suoraan Suomi.fi-verkkopalvelusta. Sinne kun menee, ei tarvitse tietää löytyykö tieto Verottajalta, Kelalta vai joltain muulta, kun haku toimii heti kaikkeen tietoon.

Suomi.fi julkiset palvelut verkkopalvelu tieto lapsiperheille perusopetus helsinki


Suomi.fi ja virastoaika on aina.

Digitaaliset palvelut mahdollistavat sen, ettei virastoihin tarvitse enää mennä juuri ollenkaan tai oikeastaan sähköiset palvelut ovat poistanut lähes kokonaan tarpeen mennä ollenkaan virastoon paikan päälle, kun nykyään sähköinen allekirjoituskin alkaa yleistymään. Minun on usein kaikista helpointa hoitaa virallisia asioita vasta illalla, joten sähköiset palvelut on selvästi se mun juttu. Rehellisyyden nimissä tarkoitukseni oli tässä postauksessa demota teille Suomi.fi :n kätevyyttä meille tulevan uuden tilanteen - koulun aloituksen edessä, mutta vaikka laki velvoittaakin kunnat ja virastot kuvaamaan palvelutietonsa yhdenmukaisella tavalla Suomi.fi-verkkopalveluun ei meidän kotikaupunkimme ole sitä vielä tehnyt. Mutta onneksi hätä ei ole tämännäköinen sillä ainahan voin demota tämän asian käyttämällä hippusen enemmän mielikuvitustani.

Suomi.fi helpottaa lapsiperheen muuttoa paikkakunnalta toiselle.

Muuttoon kuuluu miljoona asiaa ja vaikka Suomi.fi -verkkopalvelu kertoo kaiken muuttamisestakin, keskityn tällä kertaa vain yhteen pienempään osa-alueeseen, nimittäin siihen miten koulua vaihdetaan. Ajatusleikkini lähtee siitä, että me olemme muuttamassa Helsinkiin ja koska meidän eskarilainen aloittaa koulun ensi vuoden elokuussa täytyy meidän jo tässä vaiheessa kartoittaa kouluja.

Suomi.fi julkiset palvelut verkkopalvelu tieto lapsiperheille perusopetus helsinki

Avasin Suomi.fi-verkkopalvelun, klikkasin itseni Kansalaiset välilehdelle ja valitsin Esiopetus ja koulunkäynti. Klikkasin itseni eteenpäin, rajasin hakuni koskemaan vain Helsinkiä ja valitsin alle aukeavasta listasta Perusopetus.

Palvelukuvaus kertoo lyhyesti mistä palvelussa on kyse, kuka sen tuottaa, millä alueella se on, millä kielillä palvelua tuotetaan ja mikä on lainsäädäntö palvelun takana. Peruskoulussa myöskin palvelupaikat on listattu ja alimpana on Näin asioit -nappi tai samaan paikkaan pääset valitsemalla ko. välilehden ylhäältä. Pääset tutustumaan avautuvan palvelupaikkalistan kautta yksittäisiin kouluihin tai mikä parasta, voit listata kaikki koulut kartalle. Näin näet heti, mikä koulu sijoittuu mihinkin suhteessa kotiisi ja välimatkojen hahmottaminen on heti helpompaa kuvan avulla. Kartalle piirtyy kukin palvelupaikka ja koska Suomi.fi-verkkopalvelusta löytyy myös reittiopas, on mahdollista mitata matkoja esimerkiksi kodin ja koulun välillä. Tämähän on todella helppoa!

Suomi.fi julkiset palvelut verkkopalvelu tieto lapsiperheille perusopetus helsinki reittiopas koulut kartalla

Suomi.fi-verkkopalvelu on koko ajan päivittyvä palvelu ja sitä kehitetään asiakaslähtöisesti. Joko sinä olet tutustunut Suomi.fi -palveluun? Jos olet ja haluat päästä vaikuttamaan palvelun kehittymiseen lähetä ihmeessä rakentavat ideasi tai kehitysehdotuksesi palautteena Suomi.fille! Ja jos et ole, niin nyt kipinkapin, marsmars tutustumaan ;)

// Yhteistyössä Perheblogien ja Suomi.fi kanssa //

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!