perjantai 3. marraskuuta 2017

A:n 3kk neuvola.

"A kasvaa hyvin äidinmaidolla. Iho on pehmoinen. Pää seuraa hyvin vartalotasossa käsistä nostettaessa. Hymyilee, nauraa ja jokeltaa."

Näin lukee likan neuvolakortissa uusimman käynnin jälkeen. Suuria ihmetyksiä en edes osannut odottaa neuvolakäynniltä, mutta kasvut taas tietysti kiinnosti enemmänkin. 2-kuukautisneuvolassa pituutta ei ollut juurikaan tullut, mutta silloin terveydenhoitaja sanoi, ettei siihen kannata kiinnittää huomiota. Yksi mittauskerta kun ei oikein kerro mitään ja painoa tyttö oli kuitenkin kasvattanut enemmän kuin hyvin. Nyt kolmikuisena pituuttakin oli taas kertynyt ja A kulkee aika tarkkaan samoilla käyrillä kuin veljensäkin kulkivat vauvoina, eli pituus seuraa hyvin lähellä nollakäyrää ja paino huitelee reilusti yläkäyrällä. Imettämisestä kirjoitinkin joku aika sitten ja tosiaan A on ainoa lapsistamme, ketä olen täysimettänyt näin pitkään. Ihanaa huomata, että se oman kehon tuottama ravinto on oikeasti niin ravinteikasta, että se riittää.

silikoninen koru purulelu vauvan vauva diy itse tehty nimilelu nimikoru silikoni

silikoninen koru purulelu vauvan vauva diy itse tehty nimilelu nimikoru silikoni

silikoninen koru purulelu vauvan vauva diy itse tehty nimilelu nimikoru silikoni

Ihan pelkkää hymyä ei tämä käynti kuitenkaan ollut, sillä nyt A sai kaksi pistettävää rokotetta suun kautta otettavan Rotaviruksen lisäksi - Pneumokokin ja Viitosrokotteen (DTaP-IPV-HiB). Viitosrokote antaa suojan kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää, poliota sekä Hib-tauteja vastaan. Rotalitku ei A:n mielestä ollut mitenkään kovinkaan herkullista ja hän oli sitä mieltä, että on ihan ok sylkeä se rinnuksille. Pistorokotteet taas pistettiin reisiin ja huutohan siitä tuli kun iho lävistettiin ja vierasta ainetta ruiskutettiin kudoksiin, mutta nopeasti se huuto myös lakkasi. Pistokohdat ei arastaneet ja muutenkaan ei vaikuttanut siltä, että pistorokotteista olisi tullut sivuvaikutuksia. Rotan syyksi kuitenkin laitan sen, että likka oli itkuisempi ja kärttyisämpi viikon verran sen saamisen jälkeen, mutta se oli odotettavissakin. Seuraavan kerran saadaan sama satsi 5-kuukautisneuvolan yhteydessä.

3kk kasvut: pituus 60,3cm, paino 6680g ja päänympärys 40cm.

Kuvissa on tekemäni purulelu A:lle. Tein aiemmin jo nimellisiä tuttinauhoja silikonihelmistä ja koska A ei juurikaan piittaa tutista, niin hänelle tein purulelun. Taas tilasin uusia helmiä ja muitakin tarvikkeita, joten kohta taas askarrellaan.

4 kommenttia:

 1. Muistan että nuo ensimmäisten rokotteiden antaminen vauvalle tuntui itsestä aina ihan kamalalta.. Että ihan vie vauvansa pistettäväksi! Huh.. <3

  VastaaPoista
 2. Heippa! Miten oot päätellyt tuon purulelun? Mä oon pähkiny ja pähkiny mutta en keksi fiksua ja kestävää tapaa päätellä tuota sillein että saisin ympyrässä menemään tekemäni purulelun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole keksinyt vielä sellaista itseä täysin miellyttävää tapaa, mutta tämän tein niin, että viimeisen helmen (jonka koruun laitoin) läpi pujotin kummatkin nyörin päät ja solmin nyörien päähän solmut, ettei ne mahdu kulkemaan reiästä ja sulatin solmuja hieman polttamalla.

   Tuu ihmeessä vinkkaamaan, jos keksit kauniimman tavan :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!