lauantai 9. syyskuuta 2017

Vauva tuli, menikö yöunet?

Ensimmäinen asia mitä vauvan vanhemmilta kysytään on "miten teillä nukutaan?". Tähän kysymykseen olen saanut minäkin vastata viimeisten viikkojen aikana paljon ja aina olen saanut sanoa hyvin. Lähes joka kerta kysyjän kasvoille leviää ehkä hieman hämmästynyt ja kysyvä ilme. Tässä talossa ei todellakaan ole menneet yöunet vaikka vauva tulikin. Vielä joitakin kuukausia sitten olin vakuuttunut siitä, että kolmas lapsemme on varmasti arvonimeltään vähintään neiti kostaja. Se The Vauva-ajan multihuipentuma, joka antaa meidän todella kokea sen vauva-arjen toisen puolen. Pojat kun on aina olleet helppoja ja tyytyväisiä. He ovat nukkuneet ja syöneet vastasyntyneestä lähtien hyvin, olleet kaiken kaikkiaan hymyileviä ja tyytyväisiä lapsia.

Nyt A on todistanut olevansa oikeasti täysin samasta puusta veistetty, kuin veljensäkin. Likka on toki kovaääninen ja menettää hermonsa naiselliseen tapaan nopeasti, mutta muuten hän on hyvin tyytyväinen - hymyilevä ja hyvin nukkuva tyttö. Mietin tapaa miten todistan teille (sekä itselleni) sen, miten meillä nukutaan ja tajusin, että parhaiten saan asiasta näytettävää dataa, kun pidän Polarin (A360) kelloa kädessäni. Alle olen ottanut viikon ajalta vuorokausikäyrän, josta näkyy uni tai sen mahdollinen puute. Harmaa ja sinisen eri sävyt ovat liikettä tai muuta hereillä oloa, raitaa on piirretty silloin kun kello ei ole ollut kädessäni ja valkoinen on unta tai sellaista minkä kello tulkitsee uneksi - tasaista sykettä ja paikallaan oloa.

A nukahtaa iltaisin yleensä kymmenen aikaan ja itse menen nukkumaan n. klo 23. Herätyskello soi meillä arkena seitsemältä, sillä pojat pitää viedä päivähoitoon puoli yhdeksäksi. Mielelläni nukkuisin toki enemmänkin, mutta kahdeksan viikkoisen vauvan äitinä minulla ei ehkä ole lupaa valittaa näillä unilla. Kuten huomata saattaa, meillä herätään yhden kerran yössä ja joskus väliin sattuu niitä ihan täysiäkin öitä ;)

Nyt vaan peukut pystyyn, ettei tämä hyväksitodettu rytmi heitä kohta ihan häränpyllyä!

polar flow a360 päivä yö yöuni päivärytmi vastasyntynyt uni

2 kommenttia:

  1. Hei jee, onnea hyvin nukkuvasta vauvasta. Vai pitäisikö kehua hyvästä kasvatuksesta ;D
    http://westendmum.fi

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!