lauantai 23. syyskuuta 2017

Neuvolassa 4-vuotiaan ja kaksikuisen kanssa.

Meni jo useampi vuosi niin, että kävimme neuvolassa vain kaksi kertaa vuodessa - kerran keväällä ja toisen syksyllä. Nyt A:n syntymän jälkeen tuntuu, että siellä saa taas hypätä alvariinsa, mutta toisaalta myös odotan käyntejä. Mitään suurta ja mullistavaa en näiltä käynneiltä odota, sillä tiedän meillä olevan normaalisti kehittynyt neljävuotias ja tyytyväinen vastasyntynyt.

D teki omalla käynnillään neuvolatädin kanssa tehtäviä mallikkaasti. Otti palloa kiinni, käveli varpaillaan, hyppäsi tasajalkaa useasti, jäljensi kuvioita kynällä ja leikkasi saksilla varmoin ottein. D:n puhe on selvää ja kertovaa ollut jo pitkään, poika puhuu paljon ja hänen sanavarastonsa on laaja. R- ja S-äänteet ei tule vielä täysin oikein, mutta siitä neuvolantäti ei ollut huolissaan. Seuraava tsekkaus siitäkin vasta vuoden päästä. Vesirokkoa ei ole meidän perheessä vielä sairastettu ja nyt D sai rokotteen sitä vastaan, eli käynnin kokonaisrokotussaldo oli kaksi - kumpaankin käteen yksi pistos. Olin jo valmiiksi prepannut pojan rokotuksia varten ja lupasin, että jos rokotus menee mallikkaasti saa hän jonkun yllärin neuvolan jälkeen. Pojan ilmekään ei värähtänyt ja kun ihmettelin kuinka rohkea hän on, hän vain totesi ettei se sattunut yhtään. Ja minä kun olin varautunut jo siihen, ettei poika anna rokottaa itseään, hah! Jätskit käytiin hakemassa kaupasta neuvolan jälkeen.

"D on kiva kaveri jälleen. Kasvut ja näkö normaalit. Taidot hyvät."

Nyt neljävuotiaana D on 107cm pitkä ja painaa 20,2kg. Päänympärys on 52cm.

syklaami valkoinen 2kk neuvola 4v huonekasvi viherkasvi

A on myös kasvanut kuten kuuluukin ja hänestä näkee kuten veljistäänkin aikoinaan näki, ettei ruoka ole lainkaan ollut laihaa ;) Odotin käynnistä punnitusta eniten. Pojat on saaneet jo hyvin varhain lisämaitoa ja A on ensimmäinen lapseni, jota olen täysimettänyt näin pitkään, joten painonkehitys oli yksi niistä kiinnostavimmista asioista. Vauvan pulautteluun emme ole aiemmin tottuneet ja sitä A tekee usein. Välillä maito lentää jopa kaaressa ulos ja koska pulauttelua on useita kertoja päivässä oli kiva päästä keskustelemaan tästä neuvolassa. Pulauttelusta ei kuitenkaan ole syytä olla huolissaan, kun se ei ole päivittäistä oksentamista ja paino nousee reilusti. Kakka-asiathan on myös se yksi mikä aina aiheuttaa keskustelua ja siitä minunkin piti kysyä. Kakka on ollut pitkään jo vihreää, josta en ole kuitenkaan ollut huolissani, mutta limaista koostumusta olen hieman ihmetellyt. Limaisuus voi kuulemma viitata ruoka-aine allergiaan, mutta koska likka on perusolemukseltaan hyvin tyytyväinen ja nukkuu hyvin, ei siitäkään kannata huolestua.  Ohje oli jatkaa vaan samaan malliin!

"Suloinen ja jäntevä tyttö. Iho siisti. Kasvut ok. Päätä nostaa hyvin vatsamakuulla. Esijokeltelua alkanut tulemaan. Kaikki ok."

2kk kasvut: pituus 56,2cm, paino 5510g ja päänympärys 38,5cm.

1 kommentti:

  1. Muistan minkälainen rumba tuo neuvolassa käyminen aina oli. Etenkin talven aikaan kun lapsilta sai riisua ja pukea vaatteet :D Silti oli niin lohduttavaa kuulla, että kaikki on ok että käyntiä oikein odotti! Hienosti teidän pienokainen kasvaa <3

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!