maanantai 28. elokuuta 2017

Paluu arkeen kolmessa aallossa.

Torstaina palattiin arkeen kolmatta ja viimeistä kertaa tänä syksynä. Aloitin äitiyslomani juhannukselta ja samalla pojat jäivät kesälomalle. Mies palasi ensimmäisenä arkeen ja hänen lomansa tuli päätökseen elokuun ensimmäisen viikon jälkeen. Koulut ja esikoulut taas alkoivat 10.8., joten O palasi arkeen silloin. D on ollut kotona aina tähän aamuun asti ja hänen päivähoitonsa alkoi tänään. D:n loma kesti kaksi kuukautta siksi, että jätin hänet täksi ajaksi hoitopaikkatakuulle. Vantaalla on käytössä hoitopaikkatakuu, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että jos lapsen jättää ainakin kahden kuukauden yhtäjaksoiselle vapaalle päivähoidosta takaa kaupunki päivähoitopaikan samasta hoitopaikasta sinne palattaessa. Päivähoidostahan voi olla omalla ilmoituksella vaikka kokonaisen kuukauden poissa, mutta silloin maksuna veloitetaan puolen kuukauden maksu. Näin siis ainakin Vantaalla. Käyttämällä hoitopaikkatakuuta on koko takuun aikainen ajanjakso maksutonta, mutta ehtona tässä tosiaan on se, että vapaan on kestettävä ainakin kaksi kuukautta. Heinäkuuhan olisi ollut meillä joka tapauksessa ilmainen päivähoidosta, mutta nyt saimme myös toisen ilmaisen kuukauden.

Tuntuu, että olen ollut juhannuksesta tähän asti lomalla ja oikeastaan lomalta tämä tuntuu edelleen, mutta nyt yritän kovasti tottua tähän uuteen arkeeni. Lomalla tarkoitan tässä yhteydessä vuosilomaa enkä niinkään äitiyslomaa. Sitä en ole vieläkään sisäistänyt, että kotona tässä ollaan ainakin ensi vuoden elokuun alkupuolelle asti. Likka tietysti on sen verran pieni vielä, että hän nukkuu suurimman osan ajasta ja onneksi hän viihtyy muuallakin kuin sylissä. Silti tuntuu siltä, etten ehdi saada mitään aikaiseksi, mutta ehkä se nyt hieman muuttuu, kun kummatkin isommat lapset ovat päivähoidossa sen neljä tuntia.

punainen viinimarja marjapensas kesä

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä arkeen! Tuo hoitopaikkatakuu on kyllä tosi hyvä, etenkin silloin kuin jompi kumpi vanhemmista on kotona. Luulen, että monet käyttävät sitä optiota juuri kesällä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja varsinkin silloin kun perheeseen tulee uusi pieni ja isompi tai isommat lapset ovat jo päivähoidossa on helppoa ottaa isommat kotihoitoon ainakin hetkeksi :D Tosin tämäkään ei ihan aina onnistu, koska esim. Vantaa ei pysty takaamaan perhepäivähoidossa oleville lapsille paikkaa edelleen perhepäivähoidosta hoitopaikkatakuuajan jälkeen. Sen takia ei D:n syntymän aikaan uskallettu ottaa O:ta pitkäksi aikaa pois hoidosta.

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!