keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

#kirjaesittely: Lotta Jansdotterin lempivaatteita.

lotta jansdotter kirja esittely lempivaatteita helpoilla kaavoilla luottovaatteet

Lotta Jansdotter on tunnettu designeri joka asuu ja työskentelee New Yorkissa. Hänen ahvenanmaalaiset juurensa inspiroivat raikkaan skandinaaviseen ja pelkistettyyn tyyliin ja Lotan raikkaat painokuosit valloittavat niin kankaina kuin paperitavaroina.

Lotan uusin kirja Lempivaatteita kirjoitettiin antamaan vastauksia hänen lukijoidensa ja asiakkaidensa kysymyksiin. "Monet teistä ovat kommentoineet "tyyliäni" ja kysyneet, mistä ostan vaatteeni vai ompelenko ne itse." (Lotta Jansdotter, Lempivaatteita) Lotta kertoo tyylinsä olevan linjakasta ja hyvin käytännöllistä. Vaatteet ovat omantuntuisia, sieviä, useimmiten melko ajattomia ja toisinaan jopa hieman poikamaisia. Kaikki kirjan mallit ovat joustamattamalle kankaalle tehtyjä.

Lempivaatteita kirja on paljon enemmän kuin tavallinen ompelukirja, sillä se on tarina, jota kerrotaan pääasiassa kirjan sisältämien vaatteiden kautta. Lotta kertoo itsestään, elämästään ja inspiraatioistaan ja kuvittaa lukijalle ihanan sekoituksen ahvenanmaalaista merimaisemaa sekä New Yorkin suurkaupungin sykettä. Lotan kuoseista minulle tulee eniten mieleen Ikea - yksinkertaista, helppoa, kaunista ja ajatonta.

lotta jansdotter kirja esittely lempivaatteita helpoilla kaavoilla luottovaatteet

lotta jansdotter kirja esittely lempivaatteita helpoilla kaavoilla luottovaatteet

Kirja sisältää 5 peruskaavaa - hameen, mekon, paidan, housut ja jakun ja jokaisesta on muutamakin muunnos, sekä näiden lisäksi joitakin kaavoja ja ohjeita asusteiden tekoon. Lempivaatteita -kirja on täynnä toinen toistaan kauniimpia kuoseja ja kuvia ja koska kirja on kirjoitettu tarinan muotoon ei sen lukemista yksinkertaisesti voi lopettaa kesken!

Kirjassa on kattavat ompeluohjeet, mutta ihan aloittelijalle en teosta voi suositella. Ompelutermien on hyvä olla hallussa ja ompelukokemustakin kertyneenä jo sen verran, että soveltaminen ja järkeily onnistuu. En pidä itseäni ihan aloittelijana ompelussa ja silti ohjeiden noudattaminen tuotti minulle välillä surtakin päänvaivaa, sillä en yksinkertaisesti ymmärtänyt mitä ohjeessa pyydettiin tekemään. Testin vuoksi lähdin kokeilemaan Pilvi -takin tekoa ja varsinkin muotokaitaleiden kiinnittämisen kirjoitettu ohje ei auennut minulle edes sen jälkeen kun olin sen tehnyt "oman mielen mukaan". Yritin orjallisesti noudattaa ohjetta, mutta koska teksti ei aivan auennut löin kirjan kiinni ja järkeilin itse, miten palat tulee toisiinsa kiinnittää. Ymmärtääkseni pääsin haluttuun lopputulokseen, mutta siltikään en tajunnut tekstiä.

lotta jansdotter kirja esittely lempivaatteita helpoilla kaavoilla luottovaatteet

lotta jansdotter kirja esittely lempivaatteita helpoilla kaavoilla luottovaatteet

Kirjan kaava-arkkien luku vaatii myös aiempaa kokemusta, koska moni kaava on jouduttu pilkkomaan usealle sivulle ja kaavaa jäljentäessä joudut yhdistelemään kaava-arkkeja. Kaavat on neljällä kaava-arkilla ja esim. Pilvi -takkia tehdessäni jouduin käyttämään jokaista kaava-arkkia. Kaavojen käyttäjänä toivoisin todella, ettei kaavojen tekijät säästäisi kaavojen piirtokustannuksissa ja kaava-arkit tulostettaisiin musta-valkoisen sijasta värillisenä. On huomattavasti helpompaa löytää haluttu kaava kaava-arkilta ja jäljentää se kaavapaperille seuraamalla niin sanottua värikoodausta.

Kunhan saan keskivartaloni pyöreyden taas omaan hallintaani aion ottaa kirjan kaavat kunnolla testattavaksi.

// Kirja on saatu bloginäkyvyyttä vastaan //

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!