maanantai 26. kesäkuuta 2017

Äitiysavustus rahana vai pakkauksena?

kela 2017 äitiyspakkaus vauva

kela 2017 äitiyspakkaus vauva

Minulle on ollut itsestäänselvää, että otan aina äitiysavustuksen pakkauksena. Haluan säästää lapsille tulevaisuutta varten ainakin makuupussit, toppapuvut ja kevytvanupuvut, koska itsestä ainakin on kiva katsoa muutaman kymmenen vuoden päästä millaisia meillä silloin oli. Pakkaus on myös sellainen mistä jää jokaiselle lapselle se oma muisto. Ne on niitä omia tavaroita, eikä saatuja isoveljeltä tai -siskolta. Äitiyspakkausten laatikot on alkuun toimineet meillä vauvan sänkyinä ja sen jälkeen niihin on varastoitu aina kesäkaudeksi lasten talvivaatteita ja talveksi kesäasusteita. Joskus tulevaisuudessa pakkaan jokaisen lapsen omaan laatikkoon ne tärkeimmät tavarat ja muistot ja sitten ne toimivat lasten muistojen laatikkoina.

Minulla oli tänä keväänä ainakin pienoinen mahdollisuus valita haluanko saada viimevuotisen äitiyspakkauksen vai tämänvuotisen. Sain lääkärintodistuksen raskaudesta hieman ennen kuin uutta pakkausta alettiin jakamaan, joten jos olisin halunnut saada vanhan, olisin sen luultavasti saanutkin. Odotin uuden pakkauksen julkistusta ja vertasin kuvia pakkausten sisällöistä. Jokin tämänvuotisessa pakkauksessa miellytti minua enemmän ja päätin odottaa hakemukseni kanssa. Pakkauksen sisältö on kattava ja värikäs, enkä ikinä olisi saanut yhtä paljon käyttövaatetta tulevalle vauvalle, jos olisin valinnut äitiysavustuksen rahana. Totta on toki sekin, ettei meillä ollut enää mitään vauvanvaatteita tallella poikien jäljiltä, mutta vaikka olisi ollutkin, olisin silti valinnut pakkauksen.

Muutamia eroja huomaan uusimman ja kahden meille aiemmin tulleen pakkauksen välillä. Aiemmissa pakkauksissa on ollut huomattavasti enemmän potkupukuja / -haalareita, jumpsuiteissa tai vanupuvussa ei ole ollut huppua ja aiemmin pakkaus ei ole sisältänyt unipussia. Mieskin huomasi yhden eron: O:n pakkaus sisälsi kondomeja, D:n ei ja nyt niitä taas löytyi ;) O:lla on vuoden 2010 äitiyspakkaus ja D:llä vuoden 2013.

Olisitko sinä valinnut pakkauksen vielä kolmannen lapsen kohdalla?


kela 2017 äitiyspakkaus vauva

kela 2017 äitiyspakkaus vauva

kela 2017 äitiyspakkaus vauva

kela 2017 äitiyspakkaus vauva

kela 2017 äitiyspakkaus vauva

8 kommenttia:

 1. Aina pakettina :) Vaikka se sisältää (joinain vuosina paljonkin) sellaisia kuoseja, jotka eivät tule käyttöön, saa siitä mahtavan muiston lapselle ja se on kuitenkin arvokkaampi, kuin se rahasumma.
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Eihän ne kaikki aina iske ja vaikka iskisikin niin ei kaikki vaan tule käyttöön asti. Silti aina mielummin pakkaus :D

   Poista
 2. Samoja ajatuksia pakkauksesta. Toista odotan ja ehdottomasti otin pakkauksen. Säästän laatikon ja juurikin toppapuvun ja makuupussin ja keräilen muita säilyttämisen arvoisia juttuja omiin laatikoihinsa. Äidilläkin on tallessa minun ja siskoni laatikot ja niitä oli ihana tutkiskella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että muillakin on samoja ajatuksia muistojen tallettamisesta :)

   Poista
 3. Kyllä vaan meillä Suomessa on hyvin, kun saa noin mahtavan pakkauksen uudelle vauvalle.
  Mäkin oon valinnut jokaiselle kolmelle omat pakkaukset. Kiva että on uutta tavaraa, tosin me saimme lahjoiksi paljon vaatetta, ettei oikeastaan niitä vanhempien lasten vaatteita tarvinnut paljoa käyttää.
  Kyllä toi uusi pakkaus on ihastuttava, kannatti ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannatti ja siinä olen ihan samaa mieltä, että täytyy olla tyytyväinen, että meiltä Suomesta löytyy näin hyvä järjestelmä!

   Poista
 4. Meillä otettiin pakkaus esikoisen kanssa, mutta samaa sukupuolta olevalle pienellä ikäerolla syntyvälle pikkuveljelle otimme rahan. Ajattelin silloin, että olisin hankkinut sen makuupussin erikseen, mutta en saanut sitä aikaiseksi.. Tämä äitiyspakkaus näyttääkin oikein kivalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies olisi varmaan ollut rahan kannalla jo tokasta, koska nyt se repii hiuksia päästään kun isot laatikot vie tilaa varastossa :D Tosin, onhan niihin ainakin tällä hetkellä varastoituna iso osa esim. talvivaatteista, joten ovat hyvin käytännöllisiä ;)

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!