maanantai 19. kesäkuuta 2017

7 asiaa joita et tiennyt minusta.

Lapsiparkki -blogin Såfin mietti omassa blogissaan joku aika sitten sitä, että vaikka jonkun ihmisen tietää tuntevansa on silti varmasti monia asioita, mitä ei siltikään tiedä toisesta. Tästä pohdinnasta lähti ajatus seitsemän kohdan listaan asoista, mitä lukija ei kirjoittajasta tiedä ja minä halusin myös koota oman listani.

1. Olen lapsena leikkinyt veneen kannella, kompastunut ja lyönyt pääni ankkuriin. Tästä minulla on muistona lähes keskellä otsaa noin parin sentin pituinen pystysuuntainen arpi. Olimme juuri rantautuneet asuttamattomaan saareen ja leikimme veljeni kanssa veneen kannella hieman huonoin seurauksin. Hirvittävä huutohan siitä kuulemma tuli ja taisi se verikin lähes roiskua.

2. Monivuotinen harrastukseni aina lukion kynnykselle asti oli muodostelmaluistelu, mutta tuli sitä muitakin harrastuksia kokeiltua. Olen harrastanut mm. pianon soittoa, balettia ja partiota.

3. Tupakoin vielä viime vuoden marraskuussa. En ole koskaan ollut juurikaan riippuvainen tupakasta, mutta se on ollut minulla hyvin tiukassa istuva tapa. Poltin tupakkaa monen vuoden ajan, useamman savukkeen päivässä ennen esikoisen odotusta ja kunhan kaksi viivaa piirtyi testiin lopetin tupakoinnin kahdessa viikossa. Palasin vanhan pahan tavan ääreen imetyksen loputtua ja taas lopetin positiivisen raskaustestin innostamana. Kuopuksen syntymän jälkeen en koskaan palannut tupakointiin samalla tavalla kuin ennen, mutta poltin silloin tällöin. Sallin itselleni tupakoinnin juhliessa ja iltaisin lasten nukkumaan menon jälkeen. Minulle oli tärkeää, etten polta lasten edessä eikä sen toteuttaminen ollut mitenkään vaikeaa. Voi veljet ne iltatupakat oli joskus todella tarpeellisia ja siitä tavasta irtaannuin taas raskauden antamalla voimalla. Nyt ajatuksissa on jo käynyt se, miten tulen hoitamaan tämän tupakointiasian kohdallani jatkossa. Järki ja jokainen solu sanoo, ettei enää pidä aloittaa uudestaan, mutta tavallaan tupakkaa tekee mieli ja kaipaankin ehkä niitä illan tupakkahetkiä.

kommammaa vene mökki kuusamo soutuvene mustavalko järvimaisema

4. Minulla on aika tarkkaan keskellä päätäni kalju kohta, joka on syntymämerkkini. Kohta ei koskaan ole ollut mitenkään todella iso ja hiukset on aina peittäneet sen, mutta nuorempana kävin pienennyttämässä aluetta.

5. En ole koskaan käynyt festareilla. Vanhempani ei koskaan päästäneet minua festareille ja sitten kun olin tarpeeksi vanha lähtemään sinne ilman lupaa ei tullut enää lähdettyä. Jotta ollaan ihan rehellisiä olen kyllä käynyt kerran Ankkarockissa, mutta sitä en laske festariksi. Sieltä tuli tuliaisena kotiin napakoru, josta luovuin esikoista odottaessani.  Sen jälkeen en ole edes yrittänyt laittaa tappia läpi vanhasta reiästä, enkä edes tiedä onko tuo jo ummessa vai vieläkö siinä reikä on.

6. Minulla oli aikanaan yhteen soittoon rakennekynnet reilu kuusi vuotta. Otin ne aikoinaan siksi, että omat kynteni olivat todella hauraat ja liuskottuvat ja halusin kauniit kynnet. Luovuin niistä hieman ennen kuopuksen syntymää, koska vaikka tykkäsin edelleen siitä miltä ne näyttivät oli rasittavaa olla koko ajan miettimässä seuraavaa kynsihuoltoa. Kynteni on ollut parhaimmassa kunnossa ikinä siitä lähtien kun rakennekynsistä luovuin.

Lukuunottamatta hiusten- ja kulmien värjäystä on rakennekynnet olleet ainoat tekojutut ulkonäössäni koskaan.

7. Leikimme siskoni kanssa nuorempana lehden toimitusta. Leikkimme meni niin pitkälle, että tuotimme pitkään Meritähti -nimistä lehteä, joka (muistaakseni) ilmestyi kerran kuussa ja tilaajina meillä oli tuttavaperheitä. Jossain vaiheessa itse kyllästyin hommaan ja jätin siskoni hoitamaan asiaa yksinään :D

Mitä kaikkea sinun listaltasi löytyisi?

8 kommenttia:

 1. Tämä olikin mielenkiintoinen postaus lukea!

  VastaaPoista
 2. Kiva, että tartuit haasteeseen :D Meritähti-lehti, miten hellyyttävää! Aivan ihana.. Hihii.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että niitä lehtiä vielä löytyy jostain siskoni tai äitimme kätköistä :D

   Poista
 3. Huikee toi lehtijuttu! :D Me siskon kanssa saatiin aikaiseksi vaan kirjevihko, jota sujautettiin toisen oven alta. :D Mun ekat festarit oli 2004 Ankkarock ja kyllä ne festareilta tuntu myöhemminkin, kun kaukaa sinne tuli. :D Yks vuosi siellä tulvi kaikki, sen muistan, oisko ollu 2008. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D Meilläkin oli kirjevihko siskon kanssa!! En millään muista milloin se oli, kun olin Ankkarockissa, mutta veikkaan sen olleen 90-luvun loppupuolella ja esiintyjistä muistan vain Rasmuksen :)

   Poista
 4. Mulla oli ihan sama juttu ton tupakoinnin kanssa! Poltin yli kymmenen vuotta ja vaikeinta oli oppia siitä tavasta pois! Lopetin ja alotin uudelleen raskauksien välillä ja kuopuksen syntymän jälkeen poltin satunnaisesti reilu puol vuotta kunnes tumppasin lopullisesti pari vuotta sitten. Edelleenkin kaipaan sitä tupakkaa sormien väliin ja sitä iltasavuketta nimenomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että on muitakin keillä on sama suhde tupakkaan. Se ei ole riippuvuutta, vaan se on jotain ihan muuta :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!