sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Veljenpojalle kevättakki Star Wars -vuorella.

Muutaman tyttöjen takin olenkin jo tehnyt ja pitkään on ollut ajatuksena tehdä takki myös pojalle. Poikien takkien kaavoja on kuitenkin paljon harvemmin esimerkiksi minulle kotiin kannetusta Ottobressä ja kaavan löytäminen on noussut ihan haasteeksi asti. Tyttöjen takin kaavan muokkaaminen tuskin vaatii suuria, mutta en ihan vielä ole uskaltanut hommaan ryhtyä. Veljenpoikani vietti syntymäpäiväänsä viime viikon sunnuntaina ja halusin hänelle saada takin aikaiseksi. Edelleen perjantaina takkikaava oli löytämättä ja päätin uskaltautua sitten vähän riskialttiimpaan hommaan ja piirsin kaavan takille collegetakin kaavalla. Huppari jonka tein jo aikaa sitten samaiselle pojalle on tällä hetkellä juuri oikeankokoinen ja se on kokoa 98. Ajattelin, että jos teen takin samalla kaavalla kahta kokoa suurempana ja jatkan helmaa sekä hihoja hieman pidemmäksi sen on pakko onnistua. Ja niinhän se onnistuikin! Päällikangas tälläkin kerralla Ikeasta ja vuoreksi valitsin perustrikoota. Vuorikankaan leikkasin samassa koossa kuin päällikankaankin, mutta ilman saumanvaroja.

Meidän D on suunnilleen samankokoinen kuin tämä veljenpoikani ja hän joutui sitten kokeilemaan useammankin kerran takkia, jotta tiesin siitä tulevan sopiva. D ihastui takkiin niin, ettei olisi halunnut ollenkaan antaa sitä lahjaksi serkulleen, vaan olisi halunnut sen pitää itsellään. Sain hänet lopulta luopumaan takista lupaamalla tekeväni hänelle samanlaisen. Tuo lupaus on vielä lunastamatta ja voi olla, että ennen sitä täytyy käydä hakemassa Ikeasta hieman lisää kangasta.

Kaava on OB 06/2012 ja koko 110.

takki diy ikean kangas ottobre kaava ob 06/2012

takki diy ikean kangas ottobre kaava ob 06/2012

takki diy ikean kangas ottobre kaava ob 06/2012

takki diy ikean kangas ottobre kaava ob 06/2012

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kangas on jo pitkään odottanut kaapissani takiksi muuntautumista. Kuvio on siihen mielestäni juuri sopiva.

   Poista
 2. Tosi hieno! Kelpaisi meidänkin pojille :D

  VastaaPoista
 3. Miten nuo Ikean kankaat ovat pitäneet värinsä pesussa? Mahtaako tätä olla enää valikoimissa..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy sanoa, etten tiedä. Muutaman takin tämän lisäksi olen tehnyt eikä ne varmaan ainakaan ihan pahaksi ole mennyt, kun saajat eivät ole mitään raportoineet. Omille pojillekin olen tästä kankaasta leikannut takkipalat, mutta ne odottavat vielä ompelua.

   Kyllä tuota vielä löytyy Ikean valikoimista http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60286392/

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!