perjantai 3. maaliskuuta 2017

Porotarha ja kahvila Lammintupa.

Noin 10 minuutin ajomatkan päässä Rukalta sijaitsee Porotarha & kahvila Lammintupa. Ensimmäistä kertaa kävimme Lammintuvalla vuosi sitten ja lapsethan tähän paikkaan ihastui ikihyviksi! Kahvilassa tuoksui tuore pulla ja vaikka kesäisiltä Kuusamon reissuilta porot ovatkin tuttuja lapsille ihan omasta pihapiiristäkin oli se aivan eri asia päästä poroajelulle. Lapsille jäi selvästi mieleen viime vuodelta poroajelu, mutta sitäkin kirkkaammin he muistavat moottorikelkat - nimittäin normaalia pienemmät lapsille suunnitellut lasten moottorikelkat. 

lammin tupa porotarha kahvila husky moottorikelkka lasten

Jo viime vuonna O ajoi kelkkaa yksinään, kunhan isänsä juoksi varmuuden vuoksi vieressä. D on meillä se varsinainen pärinäpoika ja hänhän jo viime vuonna kaksi ja puoli vuotiaana koitti pudottaa isänsä kyydistään ;) Kelkka oli ehkä hieman takapainoinen johtuen takana istuvasta isästään ja kun poika painoi kaasun pohjaan, niin keulahan siitä vehkeestä nousi pystyyn. Toki tietysti keula putosi takaisin alas ihan yhtä nopeasti kuin oli noussutkin ja vahinkoa ei ehtinyt sattua kenellekään. Kunnon naurunremakan se kyllä sai aikaiseksi.

Nyt poikien ehkä suurin toive oli päästä uudestaan ajamaan lasten moottorikelkoilla ja sinnehän tietysti mentiin. O ajeli tällä kerralla jo ihan itsekseen ja D:kin sai jätettyä isänsä kyydistään. Isän vuoro oli juosta nyt pienemmän pojan vierellä varmistamassa hänen ajoaan.

Päristelyn jälkeen otettiin liukurit matkaan ja mentiin laskemaan mäkeä. Myös napakelkassa istuttiin ja katseltiin huskykoiria. Lammintuvalla on siis myös Huskykoiria ja he järjestävät myös huskyajeluja. Sitä me emme ole vielä kokeneet ja se pitää ehdottomasti kokea vaikka ensi talvena.

Pullat, letut ja muut tarjoilukin jäi meiltä tällä kertaa välistä, koska olimme menossa syömään lounasta Ruka pizzeriaan Lammintuvalla käynnin jälkeen. Ensi kerralla voisimmekin jäädä ruokailemaan Lammintuvalle. Vinkkinä täytyy muuten todeta, että jos Rukan maisemissa joskus olette kannattaa Ruka pizzeria käydä kokeilemassa! Heidän menustaan löytyy esimerkiksi herkullisia, vähän erilaisia Kuusamo Collection pizzoja.

Onko porot, huskyt ja moottorikelkat teille tuttuja?

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa jännältä retkeltä! :D Minä en edes tiennyt että on olemassa lasten moottorikelkkoja. Me olemme käyneet koiravaljakkoajelulla viime vuonna Åressa! Se oli kyllä todella erikoinen kokemus! Ehkä tänä vuonna menemme moottorikelkka-safarille samaisella reissulla!

    VastaaPoista
  2. Moottorikelkka on tuttu, viimeksi meillä ajeltiin hiihtolomalaisten kanssa.
    Tein siitä postauksen ja laitoin muutaman kuvan.
    Kiva paikka toi näyttää olevan, siellä on jopa lunta :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!