keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kerrottiin lapsille perheenlisäyksestä.

Yritin odottaa sitä oikeaa hetkeä kertoa lapsille tulevasta perheenlisäyksestä. Ajattelin, että pojat ehkä ymmärtäisivät paremmin asian, jos ilmoitus vauvasta ei tulisi täysin puskista ja toivoin, että pojat vaikka puhuisivat jostain vauvoihin liittyvästä, jolloin voisi aiheeseen sivuten kertoa heille asiasta. Tulihan niitäkin tilanteita, mutta olin aina niissä tilanteissa yksin ja halusin, että kerromme mieheni kanssa lapsille yhdessä.

Vatsani on alkanut toden teolla kasvaa ja pojatkin ovat huomanneet sen. Tai ainakin esikoinen on. Kuopus nyt on vielä sen verran pieni, ettei hän niin kiinnitä huomiota ja esikoinenkin kai sen verran korrekti ettei ole viitsinyt mitään sanoa, vaikka on katsonutkin jo pidemmän aikaa pyöristyvää vatsaani lievästi otsa kurtussa. Olisinhan voinut jättää asian huomiotta ja antaa poikien tajuta omalla painollaan, mutta ajattelin, että haluan kuitenkin olla itse kertomassa asiasta heille, kuin vastailemassa sitten niihin kysymyksiin "Äiti onko sulla oikeesti vauva mahassa, kun mun serkku väittää niin?" Ja hei, eihän tämä nyt mikään salaisuuskaan ole ollut, niin miksi sen kertominen omille lapsille on ollutkin vähän vaikeaa? Ehkä vähän jännitin sitä, mikä voisi olla tuon vanhemman pojan reaktio ja eniten jännäsin sitä saanko heti vastata kysymykseen: "mistä se vauva sun mahaan on mennyt?" :D En ole vielä keksinyt mitään hyvää vastausta tuohon kysymykseen ja enhän vielä kuusivuotiaalle ala selittämään kukkasista ja mehiläisistä. Pääsin pälkähästä, sillä vielä tuota kysymystä ei minulle esitetty.

nt-ultra ensimmäinen ultra rv12 12+6

Näytettiin pojille ultrakuvia reilun kuukauden takaa. Itse asiassa O oli löytänyt ne jo aiemmin ja kun hän kysyi mitä ne ovat ja isänsä ei ollut paikalla kerroin niiden olevan äidin vauvakuvia. Hän antoi asian olla. Näytimme kuvat uudestaan ja kysyimme pojilta mitä heidän mielestään kuvissa on. O vastasi lähes heti ja hänen taiteellinen silmänsä oli sitä mieltä, että kuvassa on selvästi korva. Kerroimme kuvasta löytyvän myös korvan, muttei tuo kokonaisuudessaan ole kuva korvasta (vaikka siltä se kyllä vähän näyttää). D päätti olla olematta mitään mieltä siitä mitä kuvassa on. Isä kysyi onko pojat huomanneet, kun äidin maha on kasvanut - eivät kuulemma olleet. Selitimme pojille, että mahassani on vauva ja nämä kuvat on otettu erikoisella vauvakameralla suoraan äidin mahan läpi ja kerroimme, että vauva on vielä kovin pieni - ehkä samankokoinen kuin banaani. Kerroimme, että vauva tulee perheeseemme kesällä, siihen asti se kasvaa äidin mahassa. Pojat katsoivat huuli pyöreänä, eikä selvästikään ihan tajunneet mistä puhuttiin. O jäi selvästi miettimään asiaa ja D pääsi asiasta jyvälle siinä vaiheessa, kun hänelle kerrottiin, että hänestäkin tulee isoveli.

Pojat ei juurikaan kommentoinut asiaa enempää ja taisivat kumpikin jättää asian hautumaan omaan päähänsä. Muutaman päivän jälkeen kuopus oli kuulemma kertonut isälleen, että hänelle tulee pikkuVELI vaikka me vanhemmatkaan emme vielä tiedä kumman lajin edustaja tulokas on. Jäänmme mielenkiinnolla odottamaan mitä muuta vielä saamme kuulla pojilta.

15 kommenttia:

 1. Hauskoja kommentteja saattaa olla luvassa! Meilläkin lapset silloin tilasivat tiettyä sukupuolta. Yritä siinä sitten selittää, että se on otettava mikä annetaan ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan niitä kyllä odottaa mielenkiinnollakin. Silloin kun kuopus syntyi oli esikoinen 2,5-vuotias, joten häneltä ei silloin vielä tullut suuria oivalluksia, mutta uskon että nyt kuusivuotiaana tuo saattaa jotain hauskaa keksiäkin :D

   Poista
 2. Viisaita kommentteja pojilta. Hauska toi korva !! Kyllä lapset ovat selvillä vaikka ei aina sitä sano. Hyvä huomautus pikkuveli, jännä nähdä tuleeko veli vai sisko.
  Hyvää vointia sinulle edelleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt voidaankin jo todella hyvin. Jopa niin hyvin, että olen alkanut epäilemään tämän hetken olevan tyyntä myrskyn edellä ;)

   Poista
 3. Onneksi olkoon! Itse aikoinaan kyselin 4 - 5 vuotiaalta että olisko kiva jos äitille tulisi vielä vauva, niin se sano huolettomasti että ootko sää ihan pöhölö, eihän sulla oo etes siementä:) Poikien kanssa tuli aika pienestä asti juteltua asioita ja näytettyä kuvia vauvan odottamisesesta. Enempää ei tarvi kertoa kun haluavat kysyä. Kun odotin kuopusta isoveli oli varma että siellä on velu, kuten olikin:) Etukäteen en halunnut tietää sukupuolta, vaikka se oli jo siihen aikaan (suunnilleen 100 vee?) sitten mahdollista tietää. Onnellista ja hyvää odotusta 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha, ihan paras tuo siemenjuttu!! Me ei silloin kuutisen vuotta sitten otettu selvää esikoisen sukupuolesta. Silloin kun kaikki oli uutta ja ihmeellistä halusin sen olevan yllätys ja ehkä eniten vältin sillä sitä, etten ala muodostaa jo raskausaikana liian tarkkaa kuvaa tulevasta lapsesta. Kiitos <3

   Poista
 4. Ihanat! <3 ymmärrän hyvin että tuollainen tilanne hieman mietityttää etukäteen.. lasten reaktiot ja kysymykset välillä ovat vähän mitä on..! Hihii.. ja kyllä ne vielä saattaa kysyä vaikka mitä. Me olemme joutuneet kertomaan kukkasista ja mehiläisistä pojille ainakin pintapuolin kun meidän läheiset ystävät alkoi odottamaan vauvaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se! Lapset pääsee yleensä yllättämään näissä jutuissa ja usein tietysti ajatteleat asioita aivan toiselta kantilta kuin aikuiset - vieläpä niin, ettei aikuisena tule edes ajatelleeksi asiaa kuten lapset.

   Miten te kerroitte kukkasista ja mehiläisistä? :)

   Poista
 5. Söpöset! Onnea oikein paljon!

  VastaaPoista
 6. Voi ihanaisia♥ Meillä aikoinaan tyttö ilmoitti muuttavansa mummolaan, jos tulee pikkusisko, kun taas poika alkoi itkemään surusta, kun ei saanutkaan pikkusiskoa :D Nykyään alkujärkytyksestä on toivuttu ja se pikkuveli on kuitenkin kovin rakas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahhah!! Odotan mielenkiinnolla sitä, kun pojat saa tietää kumpiko heille on tulossa ja siitä kerrotaan heille. Jos se vaan saadaan siis selville muutaman viikon päästä ultrassa <3

   Poista
 7. Hih, ihanat.♥
  Itse olen aina vähän jännittänyt miten kertoa lapsille. Viidennestä kun kerrottiin niin joku taisi tuumata, että jaa taas vauva. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kommentit on kyllä ihan kuolemattomia :D Kiitos <3

   Poista
 8. Meillä kävi Aavan odotuksessa niin, että ystävä ei kuullut, kun sanoin, että lapset eivät vielä tiedä (oli rv 14). Hän sitten kysyi 7-vuotiaalta, että onko kivaa, kun tulee vauva. Siispä siinä sitten selitimme asian ihan eri tavoin ja ri tilanteessa kuin oli tarkoitus...

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!