keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Voihan vatsatauti!

Kyllä nyt koetellaan!

Taisi olla viime vuoden marraskuu, kun on viimeksi kumpikin meidän poika saanut osakseen kunnon vatsataudin. Sitä oksentamista kesti useamman tunnin ja monta kertaa tunnissa. Mikään ei pysynyt sisällä ja viikon verran kesti toipua edes jokseenkin normaaliarkeen. Onnea oli se, että pojat vetivät oksentamisen osalta sopivasti läpsystä vaihdon, joten samaan aikaan ei tarvinnut kuin yhtä ohjeistaa.

Nyt on sitten jo useamman viikon ollut päiväkodilla milloin mitäkin lappua ovessa. Alakerrassa lukee muistutus käsien pesusta sillä vatsatautia on liikenteessä. Yläkerrassa on sitten ripulia. Jossain välillä varmaan sitten kumpaakin näistä. Ehkä kolme viikkoa sitten alkoi mahakivun valittaminen. D valitti viikon verran mahakipua ja söi hieman huonommin. Vatsa ei ehkä toiminut normisti ja Precosaa syötettiin kaksi kertaa päivässä. Kun D "parani" - tai siis hänen oireensa hävisivät alkoi O:n viikon kestävä mahakipuilu. Ei maistunut ruoka kunnolla, maha oli kipeä ja ehkä vähän löysällä. Taas Precosaa ja ihmettelyä, että mikäs se tällainen tauti on. O:n mahakipu loppui ja muutaman päivän sen jälkeen ilmoitti taas D, että maha on kipeä. Se oli viime maanantai. Poika ei syönyt mitään päiväkodin jälkeen ja nukuttuaan muutaman tunnin heräsi oksentamaan. Great!

makro valokuvaus eos 600d loittorengas kooka canon 50mm 1.8 sairaana vatsatauti maha kipeä ripuli precosa kuivatut appelsiinit

Mies raivasi samantien yläkerran kylpyhuoneeseen tilaa, että saatiin pojan patja mahtumaan sinne. Helpompi singahtaa pöntölle kun on siinä vieressä jo valmiina. Kummaa kyllä poika ei oksentanut enää sen ensimmäisen kerran jälkeen ja aamulla söikin jo ihan ok. Ehkä vuorokauteen ei lämmin ruoka maistunut, mutta herkut ja leivät kyllä upposivat. Kumpikin poika oli kotihoidossa tiistain ja keskiviikon ja torstaina menivät taas päiväkotiin.

Perjantaiaamuna käveltiin päiväkodin ovista sisään, niin D ilmoitti, että hänellä on maha kipeä. Päätin etten noteeraa ja kysyn iltapäivällä aikuisilta miten on mennyt. Ei ollut poika valittanut mahaa ja ruokakin oli maistunut hyvin. Ota tosta nyt sitten selvää!

Perjantai-lauantai välisenä yönä sitten ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta heräsin siihen, kun O oksentaa. Poika oksensi kolmesti aamukasiin mennessä ja totesi sen jälkeen olon olevan ihan hyvä. Söi normaalisti jo lauantai-iltapäivänä ja sunnuntaina ei ollut enää mitään viitteitä taudista. Maanantaina meni taas kumpikin poika hoitoon.

Kuinkahan monta päivää (tai tuntia) nyt menee ennen kuin jompi kumpi valittaa taas mahaansa!? :D

ps. me vanhemmat ollaan ainakin tähän mennessä vältytty.

Kuva on valokuvauskurssin makrotunnilta. Objektiivina Canonin kiinteä 50mm f/1.8 Kookan loittorenkaalla. En vain millään muista mikä loittorenkaistani (12, 24 vai 36) oli tässä kuvassa käytössä. Veikkaisin pienintä.

7 kommenttia:

 1. Vatsatauti on kova koettelemus - kaikille! Toivottavasti aikuiset säästyvät, sillä se on kurja tauti sairastaa samaan aikaan lasten kanssa...
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan enää tiedä kumpi olisi parempi vaihtoehto - se monen tunnin yhtäjaksoinen oksentaminen ja sitten parantuminen vai tämä tällainen pitkään hitaasti vaikuttava mistä ei ota mitään selkoa :D

   Tähän mennessä ollaan onneksi me aikuiset selvitty.

   Poista
 2. Äh! voihan vatsatauti sentään! Kuulostaa kyllä siltä, että teillä on ollut pari eri tautia kyläilemässä samaan aikaan.. Toivottavasti se ei vaivaisi teitä enää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivossa on hyvä elää ;) Ja nyt kun ollaan tuosta päästy, niin tietysti iski sitten flunssakin :D Alkaa olla jo aika surkuhupaisaa hahahahah!

   Poista
 3. Vatsatauti pitäis kyllä lailla kieltää! Meillä tuo inhottava tauti iski tänään aikaisin aamulla minuun, vaikka en ole missään edes liikkunut aikoihin! Jännityksellä nyt odotan miten tauti leviää muihin, mutta ennakkona saatoin jo pedata lasten sänkyihin lisää suojia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan inhottavuus!! Et ole muuten ainoa, jolta olen nyt kuullut sitäkin, että jompikumpi vanhemmista (äiti yleensä ;) ) on se ensimmäinen vatsatautipotilas perheessä. Hassua, kun jotenkin on aina kuvitellut, että kyllä ne lapset on ekana.

   Pikaista paranemista ja toivottavista ette joudu koko perhe käymään tautia läpi <3

   Poista
 4. Oksennustauti on tosi inhottava. Se tahtoo tarttua aina eteenpäin.
  Kaikenlisäksi tulee pyykkiä oikein kunnolla jos ei sinne pöntölle ehdi.

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!