tiistai 21. helmikuuta 2017

Esikoisen viimeinen neuvola.

12 äitiysneuvolakäyntiä ja 16 lastenneuvolakäyntiä - yhteensä olen siis 28 kertaa käyttänyt neuvolan palveluita liittyen esikoiseemme. Se viimeinen, eli kuusivuotisneuvola on nyt takana. Seuraavan kerran terveystarkastus tehdään sitten koulussa - siis KOULUSSA!!

neuvola lapsuusiän terveyskortti viimeinen kuusivuotisneuvola mpr-rokote

O meni ensin neuvolatädin kanssa kahdestaan keskustelemaan. O kertoi tulevasta hiihtolomasta ja uudesta päiväkodista. Kävivät läpi kaverit, lempipuuhat ja harrastukset. Mittasivat yhteistuumin pituuden (117,9cm) sekä päänympäryksen (52,4cm) ja punnitsivat (23,1kg) pojan. O halusi vielä extrana testauttaa näkönsä. Sitten poika haki äidin paikalle ja edessä oli vielä tämän käynnin inhottavin osuus, rokotus.

MPR -rokote pistettiin käsivarteen ja sen ajan O istui sylissäni. Pieni itku pääsi, mutta kun neula poistui kädestä eikä pistokohtakaan vuotanut edes verta, haihtui kyyneleetkin. Kuulumisia vaihdettiin neuvolatädin kanssa ja puhuttiin niitä näitä. Minulla ei ollut mielessä mitään erikoista mistä pitäisi muistaa keskustella, eikä hänelläkään ollut sen kummallisempaa sanottavaa.

Haikein, mutta hyvillä mielin ajattelen aikuiselämäni ensimmäisen neuvolauran päättymistä. En osannut edes kuvitella, että se voisi tuntua tältä - siis haikealta ja tavallaan vähän hassultakin. Ehkä se on nämä hormoonit, kun sekoittaa tämän äidin tunnetiloja ;)

Viimeinen kirjoitus neuvolakortissa: O on iloinen ja reipas kaveri. Näkö normaali. Hienosti laskee kolmeenkymmeneen. Kasvut ok.

6 kommenttia:

 1. Mä niin tiedän tuon haikeuden! Meidän eskarilainen kävi juuri miehen kanssa kontrollikäynnillä. Uusi th ihmetteli syytä, sillä kaikki oli niin loistavasti. Tuliaisiksi kotiin tuli nippu neuvola-aikaisia piirrustuksia ja nekös sai muutaman kyyneleen valumaan poskilleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirustuksia me ei saatu mukaan, tosin ei niitä montaa siellä voi ollakaan. Jotenkin nyt sen vasta ymmärtää millaisen suhteen sitä onkaan muodostanut neuvolatätiin. Meillä kun on aina ollut sama täti vastassa. Tai O:n aikaisen äitiysneuvolan hoiti toinen th, ehti nähdä O:n syntymän jälkeen ja vaihtoi sen jälkeen työpaikkaa. Sen jälkeen tuli tämä nykyinen :) Onneksi asiakkuus hänen kanssaan jatkuu nuorempien lasten muodossa.

   Poista
 2. Kyllä neuvolasysteemi on aivan loistava täällä Suomessa! En ollut jotenkaan tajunnut että siellä tosiaankin on tullut käytyä aika monta kertaa yhden lapsen kanssa <3 Meilläkin on ollut sama täti kokoajan, mutta nyt hän jäi viime kuussa eläkkeelle - joten jännitän kyllä minkälainen täti siellä ensi kerralla on vastassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä olla kiitollinen siitä, että on saanut käydä aina saman terveydenhoitajan luona. Kaikilla kun ei taida olla sitä mahdollisuutta, kun ihmiset vaihtuu koko ajan.

   Poista
 3. Niin se aika juoksee...
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!