torstai 19. tammikuuta 2017

Esikouluikäinen.

Kuusi vuotta sitten odotin malttamattomana uuden elämän alkua. Ajattelen, että ihmisen peruselinkaareen kuuluu syntymän jälkeen virstanpylväitä, joista toiset on vähän isompia ja toiset vähän pienempiä. Päiväkoti, peruskoulu, jatko-opinnot, täysi-ikäisyys. Sen jälkeen ehkä kihlautuminen, avioliitto, perhe ja niin edelleen. Siltikään en voinut kuvitella silloin kuusi vuotta sitten sitä hetkeä, kun koulutaival alkaisia olla omalla jälkeläisellä lähellä.

Päiväkodin varhaiskasvatuskeskustelussa marraskuun lopulla puhuin O:n lastentarhanopettajan kanssa esikoulun aloituksesta ja kysyin miten tuo aloitus menee. Kuulin, että esikouluun täytyy nykyään hakea ja että asiasta tulisi ajoissa kirje kotiin. Okei, hyvä juttu. Eskarin aloitus on edessä elokuussa, joten tässähän on vielä hyvin aikaa.

Juuri ennen joulua tuli O:lle postitse kirje Vantaan kaupungilta. Esiopetukseen ilmoittautuminen lukuvuodelle 2017-2018 luki isoilla kirjaimilla paperin ylälaidassa. Mitääh!! Nyt jo!? Kyllä vain ;) Tammikuun yhdeksäntenä päivänä alkoi haku ja hetihän se oli tehtävä pois alta. Hakemuksen pääsi täyttämään sähköisesti kaupungin sivuilla, mutta sen olisi voinut myös pyytää paperisena päiväkodilta ja palauttaa sinne täytettynä. Lomakkeeseen piti tosiaan laittaa kaksi vaihtoehtoa mihin hakee esikouluun. 

Aika iso poika tuo taitaa jo olla - hampaat harvenee suusta ja koulutaivalkin on enää vain hetken päässä :)

2 kommenttia:

 1. Oih! Mä elän täällä tunteissa mukana! ;) Meille tupsahti ihan samanlainen kirje tuossa muutama viikko sitten postilaatikosta ja yhtäkkiä olenkin jo istunut eskari-vanhempien kokouksissa ja suunnitellut tulevaa syksyä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä menee homma nopeasti eteenpäin! :D Musta oli vähän hassua, että esikouluun täytyy hakea, varsinkin kun poikien päiväkodissa on eskari (en tiedä onko kaikissa) Tuli vähän sellainen olo, että voiko olla ettei se "pääse" sinne minne haettiin, vaan joutuu jonnekin muualle :D

   Sen toki ymmärrän, että ne ketkä ei ole hoidossa ollenkaan tai ovat perhepäivähoitajalla hakevat, koska joutuvat hakemaan sitä paikkaa eri yksikköön, missä nyt ovat.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!