tiistai 17. tammikuuta 2017

"Äitiii! Nyt mulla heiluu IHAN OIKEESTI hammas!!"

Meidän esikoinen on nyt viimeisen vuoden ajan tasaiseen tahtiin kertonut kuinka tämä ja tämä hammas hänen suustaan heiluu. Joskus viime kevään aikana se alkoi, kun O:n silloisen parhaan kaverin hampaat alkoi vaihtumaan. Ihan ei ole hallussa tuo hampaiden vaihtuminen, koska kirkkain silmin poika on koittanut meille aikuisille väittää sitäkin, että poskihampaat heiluu.

Useasti olen kuullut kotona huudahduksen heiluvista hampaista ja useamman ensimmäisen kerran jälkeen en jaksanut enää niin innostua, vaan sanoin etten usko sinua ;) Toisinaan O väitti hampaiden heiluvan, mutta ei kuitenkaan antanut meidän vanhempien tarkastaa tilannetta. Siitähän sen tiesi, ettei ne oikeasti heilu. Joskus joulukuun alkupuolella oli pojalla sellainen toisenlainen ääni kellossa, kun hän eteisen peilin edestä huusi: "Äitiii, tuu kattoo tänne!". Menin ja poikahan hymyili kuin naantalin aurinko ja ilmoitti että mulla heiluu nyt IHAN OIKEESTI hammas!!

Sitä sai kokeilla ja katsoa ja muutaman seuraavan päivän aikana pojan löysi usein peilin edestä tutkimasta heiluvaa hammastaan. Joulun ja uuden vuoden välipäivinä sitten tuli se hetki, kun hammas irtosi. Tyhjä kolo jäi eteen ja onhan se aika komea näky. Viikko sitten irtosi jo toinen hammas. Sekin heilui jo hyvän tovin ja oli irronnut päiväkodissa. Nyt pojalla on kahden hampaan kokoinen kolo keskellä alhaalla ja uudet hampaat jo pilkottaa ikenestä. Vuosi sitten käytiin hammastarkastuksessa ja silloin sanottiin, että seuraavan kerran pitäisi tulla, kun hampaat alkaa vaihtua.


Meillä lapsille kerrotaan satuja hammaspeikoista. Ne on niitä, jotka nakertavat itselleen hampaisiin kolon, jos ei muista harjata hampaita aamuin illoin. Irtilähteneet hampaat laitetaan tyynyn alle ja sieltä hammaskeiju voi käydä hakemassa ne omaan talteensa. Ei olla varsinaisesti tehty tarkkaa suunnitelmaa tästä hammaskeiju tarinasta miehen kanssa, niin nyt sitten ilmeisesti kävi niin, että ollaan selitetty vähän ristiin. Mies oli kuulemma selittänyt, että hammaskeiju tuo hampaan tilalle rahaa, kun minä taas sanoin, että hammaskeiju voi jättää tyynyn alle mitä vaan.

Millaisia hammaskeiju tai -peikko tarinoita teillä on ollut käytössä?

4 kommenttia:

 1. Onpa komea hymy, tyhjä tila aivan mahtavaa ! Tuossa iässä se on iso asia, mutta jos se olis meillä niin itku siinä tulis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nyt saadaan hetki odottaa, että seuraavat irtoaa :)

   Poista
 2. Oi että! Hän on jo iso poika :)! Meilläkin on kuulunut tarinaa heiluvasta hampaasta, mutta mitään ei oikeesti ole vielä tapahtunut. Heh.. Ja pitäisikin varmaan tehdä jokin suunnitelma tuon hammaskeiju-tarinan suhteen. Luulen, että meilläkin hammaskeiju jättäisi rahan ja sitten sillä saisi ostaa jotain pientä jo seuraavana päivänä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahaa se hammaskeiju nyt on meilläkin jättänyt. Katsotaan jatkaako se samoilla linjoilla, vai muutetaanko jossain vaiheessa strategiaa :)

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!