keskiviikko 2. marraskuuta 2016

HAASTE: Onnistuuko joulunaika ilman stressiä?

Kun Oranssia -blogin Veera pyysi minua ottamaan osaa jouluaiheiseen haasteeseen oli varmaa, että lähden mukaan! Minä - täysin punaisesta hullaantunut ja joulun taikaa rakastava ihminen ei todellakaan voi ohittaa tällaista haastetta.

Veera pohti voiko joulu olla stressitön ja haastoi muutaman bloggaajan mukaan tähän hommaan. Haasteen saa toteuttaa kukin omalla tavallaan ja haasteen perimmäinen tarkoitus on pyrkiä minimoimaan omilla valinnoillaan ja toimillaan joulusta mahdollisesti tulevaa stressiä. Minulla on ilo olla mukana, vaikka vähän hirvittää ajatus siitä, että "en saisi stressata" joulusta. Faktahan on se, että stressin kehitän vaikka sitten aatonaattona, mutta toisaalta minä myös olen sen tyypin ihminen, että minun pitääkin vähän stressata. Se on sellaista hyvää ja toivottavaa stressiä, mikä saa homman toimimaan. Mielenkiinnolla jään odottamaan kuinka hyvin onnistun omalta kohdaltani stressittömässä joulussa.

Veera kiteytti joulun stressiä niin hyvin, että minun oli pakko kopioida tuo sanasta sanaan: "Uskon, että joulu voi olla stressitön. Vaikka olisi jouluihminen ja rakastaisi joulun valmistelua, ei joulua tarvitse tehdä stressin, kiireen ja vaatimusten kautta. Ensisijaisesti joulu on kuitenkin tunne ja mielentila, jonka saavuttaa paremmin töitä karsimalla kuin lisää haalimalla." 

joulu stressi 2016 stressitön joulunaika

Täytyy myös muistaa, että usein joulustressin luo jokainen itse itselleen. Vaatii itseltään liikaa ja haluaa suorittaa enemmän kuin ehtii. Omista kokemuksistani olen oppinut, että listojen kirjoitus on yksi parhaiten stressiä lievittäviä tai jopa ehkäiseviä toimia. Kirjoita lista kaikesta mistä voit ja laadi lista oman perheen joulutoiveista jo aikaisessa vaiheessa. Heti kesälomien vieton jälkeen kannattaa jo herkällä korvalla alkaa kuunnella sukulaisia ja heidän lapsiaan lahjatoiveista ja imeä itseensä kaikki ideat - tee ja päivitä listaa koko ajan näistäkin. Hanki ja tee lahjoja jo hyvissä ajoin ja vähän kerralla, niin vältät sen joulukuun puolivälissä iskevän suoritusähkyn. Me olemme useasti sopineet aikuisten kesken, ettemme anna lahjoja. Tämä helpottaa kunkin lahjasavottaa sekä säästää rahaa.

Tosin olen joka joulu silti antanut jotain - koska haluan antaa. Yksi suurimmista oivalluksista omalla kohdallani on se, ettei lahjan tarvitse olla kallis. Arvostan todella, jos se on itse tehty. Parhaimpia lahjoja saajan näkökulmasta taitaa tällä hetkellä olla ne rehelliset kulutustavarat, mitä me kaikki tarvitsemme.

Viime jouluna lahjoin lähipiirin aikuisia "lahja purkissa" -lahjalla. Ladoin litran lasipurkkiin M&M keksien tekotarpeet ja liitin purkkiin ohjeen. Samantyyppisiä lahjoja olen tänäkin vuonna tekemässä, mutta niistä lisää lähempänä joulua ;)

Muistakaa: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Te seuraavat ihanat ladyt! Kaikista en tiedä millaisia jouluihmisiä olette, mutta jos haaste yhtään kolahtaa kohdalle niin ota koppi ja lähde mukaan :D Joulunaika ilman stressiä naiset -  onnistuuko??

13 kommenttia:

 1. Jee, kiva että lähdit mukaan! :) Mä niin tykkään listoista ja suunnitelmista! Ja tuo hyvä stressi on muuten totta - mä ainakin välillä tarvitsen sellaista positiivista stressiä, että saan asiat valmiiksi. Toisaalta olisi kyllä rennompaa, jos se kaikki viime hetken stressi ei kasaantuisi yhdelle illalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hyvä stressi on sellaista mitä mä tosiaan ainakin tarviin, mutta katsotaan pysyykö se sellaisena tänä vuonna ;)

   Poista
 2. Oo kivaa, haaste! Täytyypä ottaa tämä kirjoitettavien postausten listalle, rrrrrakasta joulun aikaa ja itse joulua. Kiitti tästä! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tämä haaste kyllä osui ja upposi. Tavoitetta kerrakseen 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan taitaa olla näitä ei-niin-helppoja-juttuja :D

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Pitää ehdottomasti tehdä tällainen postaus.. <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta! Osallistun itsekin, ehdottomasti. :)

  VastaaPoista
 6. Noniin, nyt sain vihdoin vastattua haasteeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kävin lukee! Ihana! Jouluhulluus ei ole sairaus, eikä oikeastaan hulluuttakaan - se on elämäntapa! Hvä elämäntapa :D

   Poista
 7. Ihana toi purkki-idea! Hih jouluhulluus ehkä se on geeneissä :) Ehkäpä lopulta touhun keskellä tuntee joulusta nauttivansa enemmän kuin stressaavansa. Eihän se muuten olisi niin ihanaa!

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!