perjantai 28. lokakuuta 2016

Toinen syystakki tytölle + Ikean kangasvinkki!

ikea kankaat diy takki ob ottobre 6/2014 sisustuskankaat taskullinen syystakki

Kun yhden kerran jossain onnistuu, niin onhan se tehtävä sitten toistamiseen. Siinä se on, elämäni toinen itse tehty takki. Ensimmäisen tein siskoni nuoremmalle tytölle ja itku sekä harmistushan tästä seurasi vanhemmalle tytölle. Pakkohan se oli siis tehdä hänellekin oma takki.

Tästä tuli ehkä hieman lämpimämpi, koska käytin vuorikankaana joskus saamaani vähän paksumpaa collegea. Ensimmäisestä takista minua jäi hieman kaivertamaan se, että kaula jää käyttäjältä hyvin avoimeksi ja tähän toiseen takkiin tein hupun nyt niin, että nostin sitä edestä kauluksenomaisesti. En löytänyt mitään valmista tälle pääntielle istuvaa huppua, joten vapaalla kädellä muokkasin sitä alkuperäisestä kaavasta. Huppu jäi jostain syystä vähän liian pieneksi ja vaikka se peittää pienen tytön pään, voisi se olla kuitenkin vähän syvempi.

Taskut tein kuten aiemmassakin - ohjeesta poiketen. Ohjeen mukaan taskunsuut kantataan, mutta minä leikkasin niihin muotokaitaleen vapaalla kädellä. Kiinnitin sen suoralla ompeleella oikeat puolet vastakkain paininjalan etäisyydeltä ja napsin kaareviin kohtiin saksilla aukileikkauksia. Käänsin muotokaitaleen nurjalle, silitin ja ompelin sen vielä kiinni. Taskupussit kiinnitin päälikankaaseen hunajakenno-ompeleella, joka on muuten paljon nätimpi uudessa kuin vanhassa ompelukoneessani.

Kaavana sama OB 6/2014, päälikangas Ikeasta, vuorikangas saatu toiselta käyttäjältä ja vetskari Kangaskapinasta.

Sitten se vinkki! Ainakin Vantaan Ikeassa on ennen kassoja siellä myymälän toisella laidalla poistomyyntiosasto. Siellä kaupataan halvalla kaikkia pikkuvikaisia tavaroita tai jo kukkineita viherkasveja ja taitaa siellä olla mallikappaleitakin. Sieltä voi löytää myös kankaita myynnissä (toki valmiina palana) ja vaikka nämä Ikean sisustuskankaat on muutenkin hyvin halpoja saa niitä sieltä vieläkin halvemmalla. Kannattaa siis aina käydä katsomassa sekin osasto, sieltä voi tehdä yllättäviä löytöjä!

ikea kankaat diy takki ob ottobre 6/2014 sisustuskankaat taskullinen syystakki

ikea kankaat diy takki ob ottobre 6/2014 sisustuskankaat taskullinen syystakki

ikea kankaat diy takki ob ottobre 6/2014 sisustuskankaat taskullinen syystakki huppu hupullinen hunajakenno

ikea kankaat diy takki ob ottobre 6/2014 sisustuskankaat taskullinen syystakki

6 kommenttia:

 1. Kivan ja käytännöllisen näköinen takki. Itse olen tehnyt monia löytöjä juurikin Ikean poisto-osastolta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn Ikean poistopisteeltä etsimässä aina jo parhaat päivänsä nähneinä orkideoja ;) Sieltä on yhden tuotteliaimmista orkideoistani joskus aikoinaan hankkinut. Kukat oli jo ihan nuupahtaneet, mutta uutta lehteä ja juurta kasvi kasvatti. Ostin sen ehkä pari vuotta sitten ja tähän mennessä olen siitä irroittanut 5 pistokasta :D

   Poista
 2. Kyllä sun siskon lapsilla on ihana täti♥

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Ikean sisustuskankaissa on mielettömästi ihania kuoseja :)

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!